‘China is geen normale partner’ campagne groot succes!

Overhandiging petitie ministerie Buitenlandse Zaken

ICT Europe Executive Director overhandigt petitie voor minister Zijlstra bij ministerie Buitenlandse Zaken.

Tsering Jampa, directeur van International Campaign for Tibet, bood voorafgaand aan het werkbezoek aan China van minister Zijlstra en koning Willem-Alexander, de petitie met ruim 10.000 handtekeningen aan bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zowel de media als de Tweede Kamerleden hebben aandacht besteed aan onze oproep aan de minister en de koning om Tibet te bespreken met hun Chinese gesprekspartners.

Op 7 februari bracht koning Willem-Alexander samen met minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken een werkbezoek aan China. Het bezoek ging voor een groot gedeelte over de onderlinge handelsrelatie. International Campaign for Tibet heeft gebruik gemaakt van deze gelegenheid om uit te leggen dat China helemaal geen gewone handelspartner is. Ook hebben we aandacht gevraagd voor de Chinese behandeling van politieke gevangenen in Tibet.

ICT heeft een open brief aan de koning gestuurd en deze gepubliceerd in de Volkskrant op 7 februari. Bovendien riepen we minister Zijlstra in een petitie op om handelsbelangen niet boven mensenrechten te stellen.

BRON: https://www.savetibet.nl/#

Advertenties