9 uiterst nutteloze dingen waarmee je mag stoppen

Life coach deelt 9 uiterst nutteloze dingen waarmee je mag stoppenIn het leven heb je soms het gevoel dat je geen controle hebt.

Je voelt je als een marionet aan een touwtje, je wil je lostrekken, maar weet niet hoe.

Toch is het vrij eenvoudig.

Om terug controle te krijgen over je leven moet je slechte gewoonten loslaten.

Deze negen vooral:

Bekijk hier de videosamenvatting:

1. Schuldgevoel

Schuld is dat gevoel dat het gevolg is van wat we verkeerd hebben gedaan, of van wat we denken dat we verkeerd deden.Denk er maar eens over na, en je zal merken dat je maar twee dingen kan doen: het anders doen, of erkennen dat dat niet mogelijk is en het loslaten.
2. Toxische mensen

Dit is een van de belangrijkste om los te laten, omdat giftige mensen allerlei problemen kunnen verzoorzaken: zorgen, geweld, wraak, schuldgevoel, oordelen, en ga zo maar door.Toxische mensen kunnen allerlei vormen aannemen: de ‘vriend’ die je job van je afpikte, de baas die je zelfvertrouwen vernietigde, de moeder die je altijd kleineert. Er zijn heel veel types van toxische mensen, die je allemaal kunnen vernietigen.Doe jezelf een plezier en laat ze los.

3. Piekeren

Piekeren heeft geen zin. Voorzichtig zijn wel.

Er is een dunne lijn tussen de twee, dus zorg ervoor dat je er niet over gaat.

Wanneer je op reis wil gaan, is het verstandig om je voor te bereiden op mogelijke tegenvallers, maar je zorgen maken over alles wat zou kunnen gebeuren zal alleen maar je plezier vergallen.

Piekeren zal de ongelukken niet voorkomen. Soms kan het ze zelfs veroorzaken.
Dus: pieker niet, wees gewoon voorzichtig.

4. Te vriendelijk willen zijn

Stop ermee om te doen wat anderen graag hebben.

Zij leven jouw leven niet, zij kennen jou niet, en zij zullen er zich niet om bekommeren dat je ongelukkig bent.

Stop ermee om de persoon te zijn die anderen willen dat je bent. Wees gewoon de beste persoon die je kan zijn.

5. Oordelen

Te vriendelijk zijn hangt nauw samen met oordelen.

We oordelen over anderen, omdat ze niet passen in ons idee over hoe mensen zouden moeten spreken, denken, zich gedragen, of zich kleden.

Als je zelf niet beoordeeld wil worden, stop dan met oordelen over anderen.

6. Hoge verwachtingen

Soms hebben we zo’n hoge verwachtingen van het leven, en dat stelt ons dan teleur.

Verwacht dus niet dat het concert fantastisch zal zijn, ga er gewoon heen en amuseer jezelf.

Verwacht niet van je kind dat het een ingenieur wordt omdat jij dat ook bent. Laat het zijn eigen pad kiezen.

7. Geweld

Geweld verscheurt je vanbinnen. Het ontstaat vanuit ongelukkig zijn, en het is erg moeilijk om te laten gaan. Maar je moet.

Wanneer je de dingen die je ongelukkig maken loslaat, zal je ook de nood om geweld te veroorzaken loslaten.

8. Wraak

Wraak kan goed zijn, als het maar niet ‘oog om oog’ is. Zoals Frank Sinatra zei: ‘Succes is de beste wraak’.

Alle andere acties maken van jou dezelfde persoon als die ander. Natuurlijk voelt het goed om iemand een koekje van eigen deeg te geven, maar zo word je zelf net als zij.

9. Jaloezie

Jaloezie verteert je vanbinnen. Het maakt je geen beter mens, en diegene waarop je jaloers bent weet misschien niet eens wie je bent.

De beste manier om je te verlossen van jaloezie, is om het te gebruiken als een katalysator. Wees niet jaloers op anderen, maar maak van hen een rolmodel.

Bepaal waarop je precies jaloers bent, en streef ernaar dat te bereiken.

Als coach help ik jou om vooruitgang maken in de richting van jouw doelen, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

coach wim personal life coach business coach

Als coach help ik jou om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Zonder je te vergelijken met anderen. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient! Neem gerust eens contact op voor meer info over coaching.

BRON: https://wimannerel.wordpress.com/2018/01/19/nutteloze-gewoonten-stoppen/comment-page-1/#comment-3010

Voor heel wat mensen is het moeilijk om met bepaalde punten te stoppen. En het zou goed zijn want zo verruim je ook weer je leventje. Het begint al bij puntje een schuldgevoel. Vaak komt dit niet alleen voor in het sociale leven, maar ook in het werk leven. Ze maken zich schuldig om allerlei redenen maar in principe doen ze zichzelf pijn. Omdat ze gewoon niet los kunnen laten of iets kunnen verwerken. Puntje 3 piekeren er zijn er die er wakker van liggen en vaak gaat het over geld of een relatie. Dan is het keuzes maken en alles eens op een rijtje te zetten. Zodat je uit bepaalde zorgen kan komen. Puntje 6 te hoge verwachten hebben van jezelf doet je piekeren daar krijg je op een moment schuldgevoelens van. Je merkt ieder puntje loopt eigen in het ander. Dan krijg je het laatste jaloezie. We hebben dat allemaal maar het mag niet overheersen. Dan krijg je dat je op een moment te vriendelijk wilt gaan zijn en daar komt wraak dan weer door. Jaloezie is een dood wreder zoals we het noemen. Het maakt niet alleen je gedachten dood maar ook je gevoel en het kan heel onaardige sprongen maken. Dus zoals Wim hier beschrijft stop ermee het heeft geen enig nut in het leven.

Durf op een moment eens gewoon in het onbekende te springen en de gedachten en bepaalde gevoelens achter wegen te laten.

Afbeeldingsresultaat voor nutteloze zaken van het leven

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM