3x feestelijke cocktails voor de koffieliefhebber

Thinkstock
Tijdens de feestperiode kunnen we allemaal wel een opkikker gebruiken. De avonden worden langer, de nachtjes korter, en voor je het weet sta je op het volgende kerstfeestje meer te geeuwen dan wat anders. Met deze lekkere koffiecocktails ben je in een mum van tijd weer wakker.

De cocktails werden samengesteld door OR Coffee en Brecht Blieck, Head Bartender bij Sandton Hotels in Brussel.

Old Fashioned Cold Brew

Tip: Gebruik voor dit recept de D.R. Congo Hutwe filterkoffie van OR Coffee. Deze koffie heeft een frisse, fruitige smaak gaat erg lekker samen met de citrustonen van de bourbon. Als bourbon raden we de Buffalo Trace aan. De toetsen van karamel en chocolade in deze bourbon zijn heerlijk.
OR Coffee Tip: Gebruik voor dit recept de D.R. Congo Hutwe filterkoffie van OR Coffee. Deze koffie heeft een frisse, fruitige smaak gaat erg lekker samen met de citrustonen van de bourbon. Als bourbon raden we de Buffalo Trace aan. De toetsen van karamel en chocolade in deze bourbon zijn heerlijk.

Er zijn nog nooit zoveel Old Fashioneds gedronken sinds Mad Men. Deze twist op de klassieke Old Fashioned is perfect voor wie van een stevig drankje met een vleugje bitterheid houdt.

Methode: stirren
Glas: Tumbler glas of Old Fashioned glas
IJs: bol of grote ijsblokken

Benodigdheden:
– Mixing glass
– Muddler
– Barlepel
– Krul van sinaasappelzeste als garnituur

Ingrediënten:
– 6 cl bourbon
– 4 cl cold brew filterkoffie
– S.Pellegrino
– 1 bruin suikerklontje
– 3 druppels Angostura bitters

Werkwijze:
1. Leg het suikerklontje op de bodem van het mixing glas en voeg drie druppels Angostura bitters toe en eventueel enkele druppels water.
2. Stamp met de muddler de suiker plat.
3. Voeg 6 cl bourbon en 4 cl cold brew koffie toe en roer met de barlepel tot alle suiker opgelost is.
4. Voeg enkele grote ijsblokken toe en roer de cocktail met de barlepel tot het glas koud aanvoelt.
5. Giet de cocktail over in het Old Fashioned glas.
6. Werk af met het krulletje sinaasappelzeste.

Cold Brew Tonic mocktail

Tip: Gebruik voor dit recept licht gebrande en fruitige koffie. Deze past het best bij de suikers en bitters van tonic. Wij gebruikten de D.R. Congo Hutwe filterkoffie van OR Coffee als basis. Als tonic kozen wij voor Acqua Tonica van S.Pellegrino, omdat deze de koffiesmaak niet zal overheersen.
OR Coffee Tip: Gebruik voor dit recept licht gebrande en fruitige koffie. Deze past het best bij de suikers en bitters van tonic. Wij gebruikten de D.R. Congo Hutwe filterkoffie van OR Coffee als basis. Als tonic kozen wij voor Acqua Tonica van S.Pellegrino, omdat deze de koffiesmaak niet zal overheersen.

Een goede cold brew koffie maak je niet op vijf minuten. Je begint er best tijdig mee aangezien het koffiemengsel minstens acht uur in de koelkast moet staan. Maak je cold brew bijvoorbeeld de avond op voorhand, dan hoef je hem ’s ochtends enkel nog af te werken met tonic.

Methode: shaken
Glas: Collins of Tumbler glas
IJs: grote blokken

Benodigdheden:
– Shaker
– Schijfje citroen als garnituur

Ingredienten:
– 4 cl cold brew filterkoffie
– 1 flesje S.Pellegrino Acqua Tonica tonic

Werkwijze:
1. Doe alle ingrediënten in een shaker.
2. Shake en giet de mengeling in een Collins of Tumbler glas.
3. Serveer met grote ijsblokken en een schijfje citroen.

Cold Brew Beer

Tip: Voor dit recept raden we de Kenya Ngurueri AA of D.R. Congo Hutwe filterkoffie van OR Coffee aan. Beiden zijn fris en fruitig. Probeer deze cocktail zeker eens te maken met een licht, blond bier of een saison bier uit eigen streek. Zo maak je de cocktail iets persoonlijker.
OR Coffee Tip: Voor dit recept raden we de Kenya Ngurueri AA of D.R. Congo Hutwe filterkoffie van OR Coffee aan. Beiden zijn fris en fruitig. Probeer deze cocktail zeker eens te maken met een licht, blond bier of een saison bier uit eigen streek. Zo maak je de cocktail iets persoonlijker.

Attention beer & coffee lovers, want de mix van cold brew filterkoffie en blond bier is a match made in heaven! Deze cocktail zelf maken is trouwens easy as one-two-three.

Methode: mixen
Glas: Chalice glas of een breed Collins glas
IJs: geen

Ingrediënten:
– 8 cl cold brew filterkoffie of 4 cl koude espresso
– 1 flesje lokaal blond bier zoals Saison Dupont of Saison Dupont Bio

Werkwijze:
1. Doe 8 cl cold brew filterkoffie of 4 cl espresso in een Chalice of Collins glas.
2. Werk af met het blonde bier.
3. Cheers

BRON: https://www.hln.be/nina/nina-kookt/3x-feestelijke-cocktails-voor-de-koffieliefhebber~accbfebc/

Deze die van koffie houden kan dit wel eens iets feestelijks geven.

Gerelateerde afbeelding

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM