Vitamine A mogelijk van belang bij autisme

Vitamine A (retinol) gehaltes van gezonde kinderen (control), kinderen met autisme spectrum stoornissen (ASD) en deze kinderen 6 maanden na toediening van éénmalig 200 000 IE vitamine A

Volgens een Chinees onderzoek hebben kinderen met autisme spectrum stoornissen relatief weinig vitamine A in hun bloed. Extra vitamine A kon in dit onderzoek het autistische gedrag verminderen.

Volgens de WHO is er sprake van een vitamine A tekort bij gehaltes lager dan 0,7 mumol/L in het bloedserum. In Nederland geldt overigens een lagere standaard. In het onderzoek werden 33 autistische kinderen van rond de 5 jaar vergeleken met evenveel gezonde kinderen van dezelfde leeftijd.Β  Zoals in de grafiek is te zien hadden de autistische kinderen lage vitamine A gehaltes. Er werd niet alleen gekeken naar het vitamine A gehalte maar ook het serumgehalte van serotonine (5-hydroxytryptamine). Al vaker is vastgesteld dat autistische kinderen hoge serotoninegehaltes hebben. Normaal gesproken beginnen de hoge serotoninegehaltes van baby’s en peuters te dalen in de kleutertijd. Bij autisme blijven deze stijgen. Ook in dit onderzoek vond men aanmerkelijk hogere gehaltes van deze neurotransmitter.

Serotonine (5-hydroxytryptamine) bij gezonde kinderen, kinderen met autisme spectrum stoornissen en bij deze kinderen 6 maanden na toediening van vitamine A.

Vooral de kinderen met de ernstigste autistische problematiek hadden hoge serotoninegehaltes. Ook hadden deze kinderen bij aanvang lagere vitamine A gehaltes dan de kinderen met een lichtere vorm van autisme spectrum stoornissen zoals PDD-NOS. Alle ASD kinderen kregen éénmalig een hoge dosis vitamine A van 200 000 IE. Na een half jaar werden de kinderen weer beoordeeld. Zoals u in de tweede grafiek kunt zien was het verschil met de controlegroep een stuk kleiner geworden wat betreft het serotoninegehalte. Ook het gedrag was verbeterd. Dit kunt u zien in de laatste grafiek.

De eerste drie symptomen verbeterden het meest: problemen met sociale interactie en communicatie, non-verbale communicatie en problemen vriendschappen te sluiten.

De resultaten van dit onderzoek dienen liefst bevestigd te worden door een dubbelblind onderzoek met een placebogroep. Het is nu nietΒ  duidelijk in welke mate de veranderingen aan de vitamine A mogen worden toegeschreven.

BRON: http://vita-info.nl/2017/12/vitamine-a-mogelijk-van-belang-bij-autisme/

Via mail kreeg ik deze informatie door en dan naar de site om het geheel te lezen. Ergens kan het een punt zijn dat vitamine A kan helpen bij autisme. Maar je leest het je moet het enkele maanden nemen om echt resultaat te ondervinden. Vaak vergeet men dat vitamines heel veel nut kunnen verrichten alleen staan we er niet bij stil om ze als supplement te nemen.

Gerelateerde afbeelding

AUM NAMASTEΒ BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM