Vrouw vertrouwt aan echtgenoot toe dat ze verkracht is. Maar DNA-bewijs ontmaskert onverwachte dader en laat slachtoffer in shock achter

Illustratiebeeld
Thinkstock Illustratiebeeld
Een vrouw die aan haar man vertelde dat ze ervan overtuigd was verkracht te zijn geweest na een avondje uit, ontdekte later wie haar aanvaller was. En dat was een immense schok.

Het slachtoffer was op haar eentje gaan stappen in de Britse stad Reading na een dispuut met haar echtgenoot (35). Ettelijke drankjes later doolde ze in beschonken toestand rond. Een hulpvaardig iemand belde haar echtgenoot op met de vraag of hij zijn dronken eega wilde komen oppikken in de stad.

Dat deed hij ook. Maar toen ze thuiskwamen, verkrachtte hij haar. De volgende ochtend vermoedde de vrouw dat ze was verkracht. En dat vertrouwde ze toe aan haar echtgenoot. Hij droeg haar op zijn beurt op om de politie te bellen.

Later hielden speurders hem aan nadat DNA-bewijs had aangetoond dat hij de dader was.

Tijdens het verhoor verklaarde de man dat zijn vrouw β€œerg dronken was, gedesoriΓ«nteerd en moeite had met praten” toen hij haar oppikte die avond in mei vorig jaar. Hij voelde de drang om zich aan haar te vergrijpen omdat ze zich van niets bewust zou zijn.

β€œJij bracht haar naar huis en verkrachtte haar terwijl ze niet in staat was om ermee in te stemmen door de hoeveelheid alcohol die ze had geconsumeerd”, sprak de rechter streng tijdens de rechtszaak die deze maand plaatsvond, zo meldt de Britse krant The Independent. De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar.

Het slachtoffer verklaarde dat ze zich verraden voelde door de persoon die ze het meest had vertrouwd. β€œZe beschreef hoe ze in shock verkeerde nadat ze ontdekte dat jij de dader was”, sprak de rechter. β€œMet als resultaat dat jouw huwelijk is gestrand.”

BRON: https://www.hln.be/nieuws/buitenland/vrouw-vertrouwt-aan-echtgenoot-toe-dat-ze-verkracht-is-maar-dna-bewijs-ontmaskert-onverwachte-dader-en-laat-slachtoffer-in-shock-achter~ab12c418/

Verkracht worden door je eigen echtgenoot, het gebeurd vaker dan men denkt. Hier is dan nog alcohol in het spel maar ook vaak komt het voor dat het gewoon in de huiskamer gebeurd. Nee is nee, en in dit geval heeft de echtgenoot zich vergrijpt aan zijn vrouw die niets meer kon zeggen. Dat helemaal niet goed te spreken en en dat ziet men aan de straf die uitgesproken is.
Spijtig genoeg durven hier slachtoffers nog niet mee naar buiten komen. Omdat ze denken dat het geen verkrachting is of een spel. Omdat het hun echtgenoot is, waar men al lang mee samen is. Als men nergens heeft in toegestemd dan is het een daad en die moet gestraft worden.
Een voorbeeld ervan is en dat echt gebeurd is. De man kwam thuis van zijn werk en zijn vrouw had juist de kinderen van school gaan halen. Hij zei tegen zijn vrouw ik heb zin gaan we naar boven, nee zei de vrouw. De kinderen stuurde hij naar de kamer en zijn vrouw nam hij langs achter vast en duwde die over de leuning van de sofa. Trok haar rok naar boven haar slip uit en deed zijn ding.
Het heeft lang geduurd voor de vrouw het besefte dat het verkrachting was. Maar ze heeft uiteindelijk klacht neergelegd en het huwelijk is natuurlijk gestrand. De man heeft een werkstraf gekregen.

Gerelateerde afbeelding

 

AUM NAMASTEΒ BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM