TEKEN DE PETITIE
Teken de petitie
TEKEN VANDAAG DE PETITIE
Beste Bruno,

Vandaag is het de Dag van de Rechten van de Mens. Een dag waarbij wij stil staan bij het Tibetaanse volk dat zich geweldloos verzet tegen China, de bezetter van hun land.

Onder leiding van de Chinese president Xi Jinping neemt de repressie in Tibet enorm toe. De afgelopen jaren wordt het Tibetanen steeds moeilijker gemaakt om hun eigen cultuur te behouden. Ze mogen hun taal niet meer spreken en hun geloof niet meer belijden. Overal staan camera’s, alle telecommunicatie wordt gecontroleerd en de massale aanwezigheid van politie en leger maken dat Tibetanen continu in angst leven. Het eens zo vredige Tibet van voor de bezetting is verworden tot een Chinese politiestaat.

Ruim 600 Tibetanen zitten op dit moment vast in gevangenissen. De redenen waarom zij zijn opgesloten door de Chinese bezetters, zijn voor ons in Nederland te ridicuul voor woorden. Zo worden Tibetaanse schrijvers die de unieke Tibetaanse cultuur en taal willen behouden, opgepakt op beschuldiging van ‘staatsondermijnende activiteiten’, gemarteld en verdwijnen in heropvoedkampen.

De Nederlandse regering heeft aangekondigd dat China in de komende kabinetsperiode als een normale partner beschouwd wordt. De economische belangen lijken belangrijker dan mensenrechten. Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken heeft al gezegd dat Nederland zich in eerste instantie moet richten op de eigen belangen.

International Campaign for Tibet vindt het belangrijk dat Nederland haar verantwoordelijkheid neemt en China aanspreekt op de manier waarmee het met mensenrechten omgaat. Daarom zijn we een campagne gestart, waarin we minister Zijlstra oproepen handelsbelangen nooit boven mensenrechten te plaatsen.

Bruno, help ook mee en teken vandaag de petitie: China is geen normale partner en roep jouw familie, vrienden en kennissen op hetzelfde te doen.

Met vriendelijke groet,

Tsering Jampa,
Directeur

Dit bericht kreeg ik privé

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties