Zou jij wel een koffie met een rauw eitje lusten?

Zou jij wel een koffie met een rauw eitje lusten?
Foto: Insider

In de New Yorkse koffiebar Round K hebben ze wel iets heel bijzonder op de menukaart staan, het gaat namelijk om een cappuccino met daarin een rauw eigeel. De trend zou zijn overgewaaid uit Korea. Zou jij het aandurven?

Een eitje bij de koffie? Bij ons gaat het meestal om een zachtgekookte versie of een omeletje erbij, maar niet om een versie met het eigeel erin. Toch blijkt het helemaal niet zo ongewoon te zijn. In Vietnam maken ze het met gecondenseerde melk en in Zweden wordt er een eenvoudig exemplaar gemaakt met simpelweg ei, koffie en water.

Bij Round K serveren ze echter de Koreaanse versie met daarbovenop wat slagroom en cacaopoeder. Naar verluidt zou het eigeel in de koffie maken dat die romiger en zachter smaakt. Zo wordt het drankje lichter, maar dankzij het ei ook voller van smaak. Ideaal voor wie anders geen koffie drinkt omdat die te sterk proeft.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20171127_03210137/zou-jij-wel-een-koffie-met-een-rauw-eitje-lusten

Ook voor deze koffie pas ik. Dit gaat toch echt niet samen. Hier een site http://www.confubar.com/recipes/das-andere-koffie-vietnamese-ei-koffie/#!prettyPhoto hoe je het maakt. Het is echt vietnamees en daar wordt het vaak gedronken.

Vietnamese Ei-koffie: Da’s andere Koffie!

Eens in de zoveel tijd heb je weleens genoeg van de dagelijkse koffie.

In dat geval kun je terug grijpen naar de diverse smaakopties. Maar wil je echt iets anders dan is een Vietnamese ei-koffie perfect. Koffie met ei?  Ja! Koffie met ei!

In Hanoi (Vietnam) zijn diverse koffiebarretjes waar ze deze lekkernij verkopen. Diep verscholen in de drukke steegjes van de stad. De koffie wordt op een traditionele manier geschonken met een druppelaar.

vietnam confubar

Het duurt best een tijd voordat het water door de zeef is. Je koffie is dan al bijna koud. Vervolgens komt de eilaag erbij.

Als je koffie geserveerd wordt is het door de drukkende hitte van de stad niet erg om lauwe koffie te drinken. Maar hier is dat niet gewenst. Vandaar ons eigen Hollandse recept voor perfecte ei-koffie.

confubar confubar

confubar

Ingrediënten:

2 eieren

Vietnamese koffie

Gecondenseerde melk

Koop allereerst Vietnamese koffie. Reguliere Westerse koffie is te bitter.

Het best is Trung Nguyen Gourmet Blend.

Dit is een zoetsmakende koffie met een rijk aroma van chocolade.

Haal je oude filterkoffiezetapparaat van zolder.

Twee scheppen koffie voor streepje vier op je apparaat. Of meer als je van sterke koffie houdt.

Laat lekker pruttelen en geniet van het aroma dat je keuken vult.

Ondertussen splits je twee eieren en gebruik je alleen het eigeel.

Vul een kom met het eigeel. Klop met de hand of met een mixer het eigeel romig en lichtgeel van kleur. Ongeveer 5 minuten.

Doe er een grote theelepel gecondenseerde melk bij. Nog wat mixen en het geheel is een romige substantie geworden. Mix het niet te veel want dan wordt het weer vloeibaar.

confubar

Schep een grote theelepel gecondenseerde melk in je koffiekop. Een wat dieper en wijder toelopend glazen kopje staat het mooist.

Schenk misschien 4 a 6 druppels koffie bij het eimengsel en roer dit door. Het mengsel wordt dan wel iets minder romig maar wel warmer. Dan heb je namelijk niet eerst een koud eimengsel in je mond als je de koffie drinkt.

Doe daarna de vers gezette koffie in het glas. Als laatst schep je met een lepel het eimengsel op de koffie.

Flink veel! Suiker toevoegen is niet nodig want de gecondenseerde melk bevat genoeg suiker.

Nu heb je jouw eigengemaakte Vietnamese ei-koffie!

Drie kleuren en drie smaken in een.  Het is net een gebakje in je koffie!

Mocht je helemaal fan zijn van deze koffie. Maak dan een grotere hoeveelheid ei-geel mengsel klaar, voor meerdere kopjes koffie.

Minder dan twee eieren gebruiken is niet handig. Het eigeel schuimt dan niet goed op.

En houdt de koffiekop klein anders heb je na drie slokken geen eimengsel meer en drink je alleen nog maar koffie.

Geniet!

confubar

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties