Dit weekend krijgen we de enige supermaan van dit jaar

Dit weekend krijgen we de enige supermaan van dit jaar
Foto: AP

Komend weekend krijgen we een vollemaan en die zal net iets specialer zijn dan gewoonlijk. Het zal namelijk een supermaan zijn. De enige van dit jaar. Misschien wel de moeite om eens iets langer naar de hemel te kijken.

De maan draait in een ovaalvormige baan rond onze planeet heen, waardoor de afstand varieert. Een supermaan is te zien wanneer het vollemaan is en de maan en de Aarde dicht bij elkaar staan. Daardoor lijkt de maan extra groot en helder.

Wie de supermaan wil zien, hoeft er komend weekend niet per se lang voor op te blijven. Zondag is ze vlak na zonsondergang – rond 16.47 uur – op zijn grootst. Nadien zal ze gedurende de hele avond groter lijken dan gewoonlijk.

De afstand tussen de Aarde en de maan zal op dat moment dus vrij klein zijn: 357.987 kilometer om precies te zijn. Het zal wel een pak minder indrukwekkend zijn dan de supermaan van vorig jaar, die de grootste van de eeuw was. De afstand was toen zo’n 356.520 kilometer. Maar omdat het toen nogal bewolkt was, was die iets slechter zichtbaar.

Zeldzaam is het fenomeen echter niet. Mocht het ook komende zondag te bewolkt zijn, komen er begin volgend jaar nog twee herkansingen: op 2 en op 31 januari 2018.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20171129_03214328/kijk-komend-weekend-eens-naar-de-hemel-we-krijgen-de-enige-supermaan-van-dit-jaar

Het is de laatste volle maan van dit jaar en we krijgen een supermaan te zien. Dat is gewoon prachtig. Men kan dan ook meer energie aanvoelen en meer trillingen binnen krijgen. Durf je ervoor open te stellen en geniet. Supermaan is een volle maan die groter en helderder opkomt dan gewoonlijk.

Voor de fotografen onder de lezers misschien een leuk avondje om er foto’s van te nemen. Met de gepaste filter en sluitertijd kan je hele mooie foto’s van de maan nemen.

Afbeeldingsresultaat voor supermaan

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

 

Advertenties