De dag van de Bhagavad Gita…

Vandaag, woensdag 29 november, wordt in India  ‘de dag van de Bhagavad Gita’ gevierd. Het is dan de dag van de verschijning van de Bhagavad-gita. Vijfduizend jaar geleden is de Bhagavad-gita, gesproken door Krishna, op het slagveld van Kuruksetra, India. Krishna sprak tot zijn vriend Arjuna, met als doel de hele wereld kennis te laten nemen van het proces om liefde voor God te ontwikkelen.

!

Meestal wordt deze dag op de elfde dag van de lichte helft van de maand Margasirsha gevierd. De dag van de Bhagavad Gita wordt ook wel het  ’Lied van de Heer’ genoemd. De Bhagavad Gita is een onderdeel van het grote Mahabharata-epos. Het vertelt hoe de god Krishna de krijger Ardjuna bijstaat en hem inzicht geeft in leven dood, de band tussen mens en god en het onderscheid tussen goed en kwaad. De Bhagavad Gita staat in het zesde boek van het Mahabharata-epos en telt 700 verzen, verdeeld over 18 hoofdstukken. De Bhagavad Gita geeft in essentie, in een bijna verhalende vorm, de kennis en wijsheid weer, die in de boeken van de Veda’s en de Upanishads zijn opgeschreven.

11

In de filosofie van de Bhagavad Gita hebben niet alleen mensen een ziel, maar ook dieren. In dit leven ben je misschien een mens, maar in een volgend leven kun je, afhankelijk van je daden, ook weer het lichaam van een dier aannemen. Daarom beperkt het begrip ahimsa of geweldloosheid zich niet alleen tot mensen en zijn veel volgelingen van de Bhagavad Gita vegetariër. Het lichaam is slechts een omhulsel – op zielsniveau zijn we allemaal gelijk

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2017/11/29/de-dag-van-de-bhagavad-gita

Ik vind het ook boeken waar je iets kan uithalen waar je op kan blijven filosoferen. Velen zien het als de bijbel maar het is meer een boek dat je vaak op jezelf kan richten.
Als ik naar hare krishna durbuy
https://www.radhadesh.com/ ga sta ik altijd stil hoe de gids in zijn woorden een deel van het boek uitlegt.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bhagavad_Gita

Afbeeldingsresultaat voor bhagavad gita boek

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM