Gruwelijk: Rus overgiet hond met water en laat dier doodvriezen bij -32 graden

Rv
Enorme verontwaardiging in Siberië: een Rus overgoot er zijn hond met koud water en liet het huisdier buiten achter. Het was op dat moment -32 graden Celsius.

Het voorval vond onlangs plaats in Jakoetsk, een stad in Oost-Siberië. De Rus wilde van de eenjarige viervoeter af en overgoot het dier met een bak water. Daarna liet hij de hond bij zijn kennel creperen. Buren schoten te hulp en filmden het zielige dier. De beelden kwamen vandaag online.

Op de video is te zien hoe de hond vastgevroren zit aan de grond. Alleen de ogen zijn nog open, een voorpoot beweegt schurend langs de grond. “Die ogen, ik zal ze nooit vergeten”, aldus een van de mensen die te hulp schoot. “Heb je ooit iemand gezien die wilde leven, maar wist dat hij doodging? Die hond had precies zo’n uitdrukking. Hij begreep alles, maar kon geen geluid meer maken.”

“Nu de hond, volgende keer de kinderen?”
De toegesnelde mensen wisten de hond los van de grond te krijgen en brachten het dier zo snel mogelijk naar een dierenarts. Die moest de viervoeter echter laten inslapen.

Dierenrechtenactivisten eisen nu actie tegen de eigenaar van de hond. Volgens hen zou de man het dier al langer verwaarlozen. “Nu is het de hond, de volgende keer kan het zijn kinderen overkomen”, klinkt het.

Ook de burgemeester van de plaats ligt onder vuur. Hij zou het doden van ongewenste (zwerf)honden door de vingers zien. Een petitie die de activisten opstelden, is al door 10.000 mensen ondertekend.

BRON: https://www.hln.be/nieuws/buitenland/gruwelijk-rus-overgiet-hond-met-water-en-laat-dier-doodvriezen-bij-32-graden~a26fa9b3/

Dit raakt mijn gevoelige snaar. Boos nee wel aangedaan als ik het las. Dieren zijn als mensen en als mens doe je zoiets niet. Doe je het wel dan kan men beter zich laten onderzoeken. Het gebeurd maar al te vaak dat dieren nu het slachtoffer worden van menselijke agressie.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM