‘Iedere stap is vrede’ van Thich Nhat Hanh…

Onlangs verscheen bij AnkhHermes het boek ‘Iedere stap is vrede’ van Thich Nhat Hanh.  In zijn boek laat hij zien dat vrede alleen kan bestaan als er innerlijke vrede is. Een boek vol praktische raadgevingen en overdenkingen van de boeddhistische meester.

2

Elke ochtend als we wakker worden hebben we weer 24 splinternieuwe uren om te leven. Wat een kostbaar geschenk! Het ligt in ons vermogen zo te leven dat deze 24 uur onszelf en anderen vrede, vreugde en geluk brengen. Vrede is hier en nu te vinden, in alles wat we zien en doen. De vraag is alleen: zijn we er mee in contact? Verlichting, vrede en vreugde kunnen ons niet door een ander geschonken worden. De bron zit in onszelf. Als we diep in het heden graven, kunnen we water vinden. Om werkelijk te leven, moeten we terugkeren naar het nu. Het voertuig dat ons naar het beden terugbrengt is onze bewuste ademhaling.

1

Thich Nhat Hanh is een zenmeester en boeddhistische monnik, afkomstig uit Vietnam. Hij is geboren in 1926 en op 16-jarige leeftijd ingetreden in een klooster. Thây (Vietnamees voor leraar) is de spiritueel leraar en leider van de internationale Plum Village-gemeenschap, die in 1982 van start ging met de vestiging van het klooster en meditatiecentrum Plum Village in Zuid-Frankrijk. Andere kloosters en instituten volgden snel, waarvan drie in de Verenigde Staten en één in Duitsland, het European Institute of Applied Buddhism (ELAB).  Daarnaast zijn er centra opgericht in Hongkong en in Thailand. In november 2014 heeft Thich Nhat Hanh een zware hersenbloeding gekregen. Nog altijd is hij hiervan herstellende. Hij heeft een halfzijdige verlamming en kan vrijwel niet praten. Na een langdurige revalidatie is Thich Nhat Hanh thuisgekomen in zijn geliefde Plum Village. Sinds begin 2017 verblijft Thay in het nieuwe klooster in Thailand. Hier werkt hij aan verder herstel en neemt deel aan het kloosterleven

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2017/11/27/iedere-stap-is-vrede-van-thich-nhat-hanh

Hier lees ik graag boeken van. Het zijn boeken die jezelf in de praktijk kan gebruiken. Zoals hier ook weer de titel beschrijft iedere stap is vrede. En dat begint bij jezelf. Je neemt iedere stap door je eigen lichaam door jouw tempel te verplaatsen. En wat je niet graag hebt is onrust of onvrede. Dat doe je dan ook geen ander aan ook niet.

Site om even te gaan neuzen; https://www.aandacht.net/plum-village/leraar-inspirator

Afbeeldingsresultaat voor Thich Nhat Hanh

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM