Communiceren met je ex over de kinderen? Daar heb je nu een app voor

thinkstock
Na een echtscheiding loopt de communicatie tussen de voormalige partners over hun kinderen vaak stroef. Met een gratis app, onderdeel van een wetenschappelijke studie, willen onderzoekers van de Universiteit van Antwerpen die communicatie verbeteren.

De Universiteit wijst erop dat in België zowat één huwelijk op de drie eindigt en dat het leven voor de kinderen reorganiseren niet altijd van een leien dakje verloopt. Zo bleek eerder dat een op vier gescheiden ouders niet meer met elkaar over de kinderen spreekt en dat 43 procent van de gescheiden ouders nooit samen een grote beslissing over de kinderen neemt.

Checklist

Om kinderen en ouders na een echtscheiding te helpen communiceren en hun leven beter praktisch te regelen, ontwikkelden Antwerpse onderzoekers de gratis applicatie KiT, wat staat voor Keep in Touch. De app – voor iOS en Android – heeft verschillende functies. “Zo is er de kalender waarin de ex-partners en de kinderen afspraken kunnen toevoegen, voor zichzelf of voor een ander gezinslid. In één oogopslag wordt ieders planning duidelijk: van doktersafspraken over vakantieregeling tot sportwedstrijden. Het prikbord maakt het makkelijk om berichten en foto’s met elkaar te delen, zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er gebeurt in het leven van de anderen.”

Het smartphoneprogramma bevat ook een checklist, een chatfunctie en een informatieluik met alle mogelijke aspecten over scheidingen, deels ook gericht op kinderen.

Met het project wordt ook wetenschappelijk onderzocht hoe de communicatie beter kan. Gebruikers kunnen twee keer een vragenlijst invullen, waarvan de gegevens anoniem wordt verwerkt. De chatgesprekken zijn volgens de universiteit nooit zichtbaar voor de onderzoekers.

BRON: https://www.hln.be/nina/familie/communiceren-met-je-ex-over-de-kinderen-daar-heb-je-nu-een-app-voor~abb9e221/

Dit kan wel eens handig zijn voor ouders die niet overeenkomen en zo toch een bewijs hebben dat ze proberen over een te komen om het kind het zo goed mogelijk te maken in de weekends en vakanties. Nu hoor je vaak gebekvecht om die momenten.
Vaak is het ook zo en zeker in het begin dat communiceren voor ex ouders heel moeilijk is. Dat er vaak met verwijten gegooid wordt dat niet nodig is omdat het om het belang van het kind gaat. Waar het kind al heel zwaar onder lijd. Vaak is een kind ook het getrek en zelfs kan het kind opgestoken worden zodat een iemand van de ouders een pispaal kan worden.
Misschien met deze app dat dit kan voorkomen worden.

Afbeeldingsresultaat voor echtscheidings app

Gerelateerde afbeelding

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM