Weerman Frank Deboosere spot indrukwekkend fenomeen in de wolken op weg naar het werk

Weerman Frank Deboosere spot indrukwekkend fenomeen in de wolken op weg naar het werk

Wie heeft er een acht in de wolken getekend? Die vraag hadden verschillende Vlamingen, toen ze deze ochtend naar de hemel keken in Vlaams-Brabant. Weerman Frank Deboosere biedt het verlossende antwoord, terwijl hij een foto trok van het speciale fenomeen. “Twee valstreepgaten op weg naar het werk”, schreef hij blij op Twitter.

Een valstreepgat, noemt men ook wel eens een “vliegtuiggat” of een “pilotengat”. Zo’n ellipsvormige opening in het wolkendek, komt enkel voor wanneer de temperatuur in de dunne hoge wolken onder het vriespunt ligt, maar het water zelf nog niet bevroren is. Dan bestaan er ijskristallen naast de onderkoelde waterdruppels, zo schrijft de Cloud Appreciation Society.

Vliegtuigen zorgen ervoor dat de wolken op de baan van het vliegtuig heel snel afkoelen, waardoor er op die plek zeker ijskristallen overblijven. De waterdruppels rond de kristallen verdampen dan weer, als gevolg van het Wegener-Bergeron-Findeisen-proces. Daardoor komt er een gat in het wolkendek.

Sinds kort een officiële wolkensoort

Zo’n verschijning komt dus vaker voor. In maart dit jaar werd “het vliegtuiggat” zelfs officieel erkend. Toen werd dit type wolkensoort als “cavum” (Latijn voor “gat”) opgenomen in het International Cloud Atlas, samen met elf andere soorten.

Maar deze versie is nog net iets zeldzamer, aangezien er twee pilotengaten naast elkaar te zien zijn. Er zijn ook heel wat enkelvoudige versies van het fenomeen gespot in de buurt van Vilvoorde.

Geen doorzichtig silhouet van UFO’s dus.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20170809_03010131/weerman-frank-deboosere-spot-indrukwekkend-fenomeen-in-de-wolken-op-weg-naar-het-werk

Met goed weer kan ik uren staren naar de wolken en krijg ik voor me zelf de mooiste beelden te zien. Soms zelfs inzichten. Het is toch mooi als je zoiets te zien krijgt.
Hier geef men er dan een vakkundige verklaring voor. Maar ach soms zie je zoveel in de wolken of deze die tegen elkaar komen dat je ervan kan genieten. Ik vind het dan ook zo fascinerend wat het zijn maar enkele seconden en dan veranderd het beeld helemaal. Spiritueel gezien is het ons ego dat ons op zo een moment op een verkeerd been zet. En dan zie je maar weer dat we vaak door onszelf beetgenomen worden. Als we niet dieper kijken dan we zouden moeten doen in het leven.
En dat heb je niet alleen met wolken, ga maar eens in een bos wandelen en bekijk maar eens de bomen.

Gerelateerde afbeelding

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties