EEN VAKANTIE ZONDER MAANDSTONDEN: DROOM OF WERKELIJKHEID?

Stom, mijn maandstonden gaan net midden in mijn vakantie vallen! Ze komen ongelegen, ze hinderen op het strand of als we bewegen, om nog maar te zwijgen van de lastige klachten  die er soms mee gepaard gaan (hoofdpijn, opgeblazen gevoel, pijn, vermoeidheid, enz.). Hoe  valt die situatie te vermijden?

Hoe kunt u uw maandstonden uitstellen of opheffen?

Als u de pil neemt, kunt u de maandstonden verschuiven of er zelfs voor zorgen dat u ze gedurende de hele vakantie niet krijgt.

Om uw maandstonden geleidelijk aan te verschuiven, hoef je gewoon de pauze tussen twee pilstrips te verkorten. Die is normaal 7 dagen. Met die techniek moet u er wel verschillende maanden op voorhand mee beginnen.

De andere optie is om uw maandstonden tijdens uw vakantie te onderdrukken door twee pilstrips achtereen door te nemen en dus tussen de twee strips niet te stoppen.

Praat er eerst over met uw arts

Het is in ieder geval raadzaam om met uw huisarts of gynaecoloog te overleggen. Als u de pil onafgebroken doorneemt, stelt u zichzelf permanent bloot aan de hormonen. Dat is op lange termijn niet altijd zo voordelig.

Mogelijk zal uw arts u gewoon aanraden om tijdelijk een andere vorm van contraceptie te gebruiken om zo op een ontspannen manier aan uw vakantie te kunnen beginnen. Dat kan bijvoorbeeld de vaginale ring zijn. Misschien is het ook een gelegenheid om voor langere tijd over te schakelen op een ander type contraceptie.

Het condoom blijft onmisbaar om seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen!

Het doornemen van de pilstrips verkleint natuurlijk het risico dat u vergeet opnieuw te beginnen met de pil (zoals na de pauze van 7-daagse pauze heel vaak gebeurt) en dus ook het risico op een zwangerschap.  Maar los daarvan moet u absoluut gebruikmaken van een condoom om u te beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen!

BRON: http://www.e-gezondheid.be/een-vakantie-zonder-maandstonden-droom-of-werkelijkheid/actueel/436

Het is zeker niet leuk als vrouw op vakantie juist met je menstruatie te moeten kampen. Men kan de pil doornemen maar denk toch ook dat het raadzaam is dit met je arts even te bespreken. Ook mag men niet vergeten dat verandering van klimaat (warmte) er ook op in kan spelen. En dat je alsnog je menstruatie gaat doorkrijgen. Het heeft dan nog niet zozeer met seks te maken op vakantie maar het is zelfs niet leuk als je gaat zwemmen of wandelen.
Toch ook altijd verstandig om het nodig bij te hebben. Als je het niet nodig hebt is het ook niet weggegooid maar als je ergens zit waar je het moeilijk vind zit je wel met een probleem.
Afbeeldingsresultaat voor menstruatie op vakantie
Afbeeldingsresultaat voor menstruatie op vakantie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties