1 op 4 Britse vrouwen krijgt wel eens een opmerking over haar uiterlijk op het werk

© thinkstock.

Herinneren jullie je het verhaal nog van de Britse vrouw die naar huis werd gestuurd omdat ze geen hakken wou dragen op het werk? Dat voorval zorgde voor heel wat commotie in het Verenigd Koninkrijk. Zo veel dat er zelfs een onderzoek kwam naar hoe vaak het voorkomt dat mensen op de vingers worden getikt voor hun voorkomen op het werk.

Het is een bloedhete dag en daar sta je dan voor je kleerkast. Durf je dat zomerjurkje aan te trekken? Of toch maar liever veel te warm hebben in die lange broek? Je besluit het zomerjurkje een kans te geven. Allemaal goed en wel, tot je van je baas een opmerking krijgt dat het misschien een tikkeltje te casual is.

Een onderzoek van VoucherCodesPro.co.uk ging na bij 2000 Britten of ze al ooit eens een negatieve opmerking kregen over hun voorkomen op de werkvloer. En wat bleek? Ja dus, één op vier vrouwen kreeg al eens een opmerking van hun baas. Daarnaast werd amper 9% van de mannen ooit al eens op de vingers getikt.

Afleiding
Wat is nu eigenlijk het probleem? Het grootste argument dat bazen hebben is dat die korte rok van hun vrouwelijke werknemer té sexy is en mannelijke collega’s kan afleiden. Verrassend is dat make-up volgens het onderzoek voor de meeste problemen zorgt.

Wanneer een vrouw een opmerking krijgt over haar uiterlijk zorgt dat in veel gevallen voor wat schaamte. 3 op 4 vrouwen beweren dat ze zo’n opmerking niet aan hun hart laten komen. Maar toch passen vrouwen zich meestal wél aan na zo’n voorval, 73% gaf aan daarna die korte rok of dat open blousje niet meer aan te trekken op het werk.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/36/Work/article/detail/3218971/2017/07/28/1-op-4-Britse-vrouwen-krijgt-wel-eens-een-opmerking-over-haar-uiterlijk-op-het-werk.dhtml

Hier krijg je toch weer goed te lezen dat heel veel mensen naar het uiterlijk kijken en wat ze dragen. Als men nu ook bepaalde dingen gaat verbieden omdat het te sexy is of te kort, dan moeten ze aan een dresscode doen dan hebben ze die problemen niet. 
Maar nu gaan ze ervan uit dat bepaalde kleding en make-up voor afleiding kan zorgen bij de anderen. Ik vind het gewoon erg om zoiets te lezen. 
Zelf vind ik dat, als er geen dresscode is dan men mag dragen wat men wilt als het maar gerelateerd is naar het werk toe. 

Gerelateerde afbeelding

Afbeeldingsresultaat voor zitten met een minirok

FOTO: google

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

https://shivatje.wordpress.com/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties