Vandaag eren we Guru Purnima…

Vandaag, zondag 9 juli, is het Guru Purnima. De dag dat hindoes hun ‘guru’ eren. Tijdens dit festival herdenken hindoes alle leermeesters die er zijn geweest, en die er nu zijn. Een acharya (leraar) geeft kennis, een Guru geeft diepte en bewustzijn en maakt je weer levendig.

11

Acharya geeft informatie, Guru geeft intelligentie, een alerte intelligentie. Je geest staat in verbinding met de maan. Vandaar dat dit festival altijd tijdens volle maan plaatsvindt. Guru Purnima is de dag waarop de devotee zich echt realiseert wat de guru, zijn kennis, technieken en zegen gebracht heeft in zijn/haar leven.Guruji zegt altijd: ”Geef op deze dag al je problemen en alles waar je mee zit aan mij.” Guru Purnima is dus een hindoeïstische feestdag op de volle maan (Purnima), in de maand Aashaadha van de Hindoekalender. Op deze dag offeren aanhangers het ritueel puja aan hun goeroe.

2

Puja’s  zijn rituele aanbiddingen die sinds onheuglijke tijden bestaan. Puja’s verwijderen obstakels uit ons leven. Ze verminderen aandoeningen zoals stress, angst en depressie die vaak door onze moderne, snelle leefwijze veroorzaakt worden. Wetenschappelijk onderzoek en studies tonen aan dat puja’s harmonie in het individu en de samenleving creëren. Puja’s worden om vele redenen verricht, bijvoorbeeld om de financiën te verbeteren, relaties te versterken, een gunstig begin van een zaak te bewerkstelligen, enz. Puja’s helpen ons niet alleen onze materiële wensen te vervullen, ze maken ons ook bewust van de beperkingen van onze menselijke inspanningen. Bovendien doen zij ons beseffen dat onze handelingen zonder goddelijke genade niet de gewenste resultaten zullen hebben. Door dit inzicht stroomt er genade in ons leven en wordt onze band met God verdiept

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2017/07/09/vandaag-eren-we-guru-purnima

Guru Purnima (IASTGuru PūrṇimāSanskriet: गुरु पूर्णिमा) is een hindoeïstische feestdag op de volle maan (Purnima), in de maand Aashaadha van de Hindoekalender. Op deze dag offeren aanhangers het ritueel puja aan hun goeroe.

Guru Purnima was de dag dat Vyasa werd geboren, schrijver van de Mahabharata en ook wel Vyasa Maharsi genoemd.

Op deze dag gaan we een dank een eerbied brengen aan leermeesters. Niet tegenstaande dat wij allemaal leermeester zijn. Een leermeester van ons zelf. Daarom ook is het feest een beetje gericht naar jezelf toe. 

Afbeeldingsresultaat voor guru purnima

Gerelateerde afbeelding

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

https://shivatje.wordpress.com/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties