Daarom zitten gelukkige koppels minder op sociale media

Je hebt vast wel een vriendin die alles met haar ‘vrienden’ op sociale media deelt. Romantisch etentje met haar vriend? Je ziet het op Instagram. Zwanger van haar eerste? Dat lees je op Facebook. Allemaal heel leuk om te delen, maar nu blijkt dat mensen die oversharen eigenlijk niet helemaal gelukkig zijn in hun relatie.

Mag je dan helemaal niets meer delen op sociale media? Natuurlijk wel, af en toe eens een leuke foto, daar is niets mis mee. Er zijn wel enkele redenen waarom je een gelukkigere relatie hebt als je minder aanwezig bent op sociale media.

Niets te bewijzen

Wie niet helemaal gelukkig is met z’n relatie, wil graag iets anders uitstralen naar de buitenwereld toe. Deze mensen gaan daarom veel posten om de schijn hoog te houden en te verbergen dat ze eigenlijk wat ongelukkig zijn.

Onderzoek

Meerdere studies hebben aangetoond dat een depressie gekoppeld is aan overmatig posten op sociale mediakanalen. Als je gelukkig bent, zowel in je relatie als met je leven in het algemeen, voel je minder nood om te delen via Facebook of Instagram.

Bevestiging uit likes en reacties

Een koppel dat een gelukkige relatie heeft, heeft genoeg aan elkaar. Weten dat je elkaar graag ziet is het belangrijkste. Je hebt de mening van de buitenwereld helemaal niet nodig, om te weten dat je het goed hebt met z’n twee. Deze koppels laten dat delen voor likes en reacties achterwege, want ze hebben helemaal geen bevestiging nodig.

Vergeten & genieten

Koppels die echt gelukkig zijn samen, genieten ten volste van de oprechte en romantische momenten samen. Ze genieten zo intens, dat ze heel vaak vergeten om de telefoon boven te halen voor een foto. Op zo’n momenten ben je alleen met elkaar bezig en geniet je met volle teugen van elkaar en van jullie geluk. Daardoor hebben jullie maar weinig foto’s samen, maar net dat is een bewijs dat jullie elkaar heel graag zien.

BRON: http://www.goedgevoel.be/happy-spring/daarom-zitten-gelukkige-koppels-minder-op-sociale-media

Mensen zoeken te vaak naar bevestiging en ja soms doen ze dat via sociale media. Als ze dan weten dat ze een like krijgen of er wordt op gereageerd op positieve zin dan voelen ze zich goed. Nu iedereen zoekt soms naar bevestiging en dat mag dat geeft ook een goed gevoel. En koppels die dat naar elkaar toegeven zullen ook elkaar anders benaderen dan die het niet doen. Maar of nu gelukkige koppels minder op sociale media zit dat is een twijfel. Vaak wordt het ook gedaan om in contact te blijven met bepaalde mensen. Het is net hoe je ermee omgaat. Juist vind ik het spijtig dat mensen soms zeggen ik heb 150 vrienden. Vrienden die ze vaak niet kennen maar die ze dan als verzoek aanklikken om zo meer vrienden te krijgen. Maar in een relatie mag je ook vrienden hebben maar dan liefst in de realiteit. Want vrienden kan je op een hand tellen en die zijn er voor je. Ook in een relatie.
Als men soms leest wat er allemaal gepost wordt op sociale media dan denk ik is dat allemaal wel nodig. Er zijn erbij die alles van hun relatie naar buiten brengen zelfs wat ze doen en wat er gebeurd is. Is dat nodig en naar wat zijn deze dan opzoek? Dan zou je kunnen stellen dat ze niet al te gelukkig zijn in een relatie.

Afbeeldingsresultaat voor social media

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties