China nodigt buitenlandse artsen uit aan ziekbed van Nobelprijswinnaar Liu Xiaobo


© afp.

Onder hevige internationale druk heeft China buitenlandse artsen uitgenodigd om de dissidente Nobelprijswinnaar Liu Xiaobo te behandelen. Dat hebben de lokale autoriteiten laten weten.

De 61-jarige Liu werd in 2009 veroordeeld tot 11 jaar cel wegens “subversief” gedrag tegenover de staat, maar is van de gevangenis naar het ziekenhuis overgebracht wegens terminale leverkanker.

Het ziekenhuis van Shenyang, in het noordoosten van China, heeft wereldwijd de meest gerenommeerde experts op het vlak van leverkanker uitgenodigd. Ze komen uit de Verenigde Staten, Duitsland en nog andere landen en zullen zich bij het medische team van Liu Xiaobo scharen.

Liu is medeauteur van het Charter 08, een document dat in 2008 werd getekend door 300 intellectuelen en waarin wordt opgeroepen tot een “vrije, democratische en grondwettelijke staat” in China.

Sinds bekend werd dat hij terminale leverkanker heeft, hebben diverse westerse landen Peking opgeroepen om Liu Xiaobo toe te laten China te verlaten en zich in het buitenland te laten behandelen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3200740/2017/07/05/China-nodigt-buitenlandse-artsen-uit-aan-ziekbed-van-Nobelprijswinnaar-Liu-Xiaobo.dhtml

Spijtig genoeg zullen de chinezen zelf aanduiden wie aan het ziektebed komen mag.

Afbeeldingsresultaat voor Liu Xiaobo

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM