Willen de mensen die dit gedeeld hebben op sociale media even erbij vermelden. 
https://shivatje.wordpress.com/2017/06/29/verkracht-terwijl-vriend-moest-toekijken/

Waar zat hun verstand om zoiets te geen zeggen zonder te weten welke impact dit kan hebben. Iedere normale mens is daarmee begaan en wilt dan in alle opzichten helpen. Dit moet voor de ouders helemaal een slag in het gezicht zijn. En deze draaien er weer voor op. Alleen omdat deze jongeren even het nodige wilde delen, met elkaar. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

https://shivatje.wordpress.com/

 

AUM MANI PADME HUM

 

Jongeren verzonnen overval en groepsverkrachting op strand Oostende

Het Casino Kursaal van Oostende waar de fuif dinsdagnacht plaatsvond. © rv.

UPDATE Er heeft helemaal geen verkrachting, diefstal of bedreiging plaatsgevonden op het strand van Oostende dinsdagnacht. Dat heeft het parket van Brugge nu formeel gecommuniceerd.

Dat een jongen en een meisje van 18 jaar zouden zijn bestolen van 70 euro na een galabal, het meisje door twee mannen werd verkracht terwijl de jongen onder bedreiging van een mes moest toekijken, blijkt dus helemaal niet te kloppen.

De ware toedracht van de feiten is gebleken uit verder onderzoek. Meer kan het parket niet kwijt. In elk geval blijken de initiële verklaringen van het duo niet te stroken met de werkelijkheid. “Door de ruime persbelangstelling voor deze aangifte, heeft deze aangelegenheid veel grotere proporties aangenomen dan de jongelingen hadden kunnen denken”, klinkt het nog bij het parket.

“Door de ruime persbelangstelling voor deze aangifte, heeft deze aangelegenheid veel grotere proporties aangenomen dan de jongelingen hadden kunnen denken.”

Smoes

De jongeren hadden een smoes verzonnen om aan hun ouders te vertellen en raakten in hun eigen leugens verstrengeld. Ze werden dan ook op door hun ouders afgezet aan het politiekantoor om een verklaring af te leggen. Zo is de bal aan het rollen gegaan, met buitenproportionele gevolgen en een groot onderzoek tot gevolg.

Op het plegen van meineed staat een boete van 208 euro tot liefst 80.000 euro. Maar of het parket zal vervolgen, is lang niet zeker. De jongeren zouden niet uit eigen beweging naar de politie zijn gestapt, maar op bevel van hun ouders die hen in eerste instantie geloofden.

Seks

Volgens de VRT-nieuwsredactie verzonnen de jongeren het verhaal omdat ze zelf seks hadden.

Burgemeester Vande Lanotte hekelt berichtgeving

Burgemeester Johan Vande Lanotte hekelt de sensationele berichtgeving van de media over de verzonnen verkrachting. Meer terughoudendheid was volgens Vande Lanotte op zijn plaats geweest. Het Brugse parket stelde eerder al formeel dat er helemaal geen sprake was van een verkrachting of een diefstal.

Tijdens het onderzoek gaf de Oostendse burgemeester bewust nog geen commentaar in de media. “Ik heb meegedeeld dat ik geen reacties gaf tot het gerechtelijk onderzoek verder gevorderd was. Op de vele vragen van burgers naar een reactie, ben ik bewust niet ingegaan”, klinkt het in een persbericht. Volgens de burgemeester kwam de berichtgeving op basis van eenzijdige verklaringen op gang. “Deze ‘zaak’ leert vooral dat de drang om sensationeel nieuws als eerste in de (sociale) media te willen gooien, een kwalijke zaak is. Hopelijk zorgt deze ervaring ervoor dat er enige terughoudendheid in dergelijke delicate zaken kan bewaard worden.”

De camera’s op de Zeedijk hebben er mee voor gezorgd dat de zaak snel kon uitgeklaard worden. Er is ondertussen al overleg gepleegd om de veiligheid en de zichtbaarheid op de Zeedijk nog te verhogen. Zo zal de lokale politie van Oostende twee extra camera’s plaatsen en zal de verlichting rond het Kursaal op korte termijn aangepakt worden.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3197087/2017/06/30/Jongeren-verzonnen-overval-en-groepsverkrachting-op-strand-Oostende.dhtml

Advertenties