NEDERLANDERS OOK IN BEROEP SCHULDIG BEVONDEN

8 jaar cel voor verkrachters Kelly

Slachtoffer Kelly woonde het proces bij. Ze leek achteraf ontgoocheld over de hoogte van de straffen. - Photo News
Slachtoffer Kelly woonde het proces bij. Ze leek achteraf ontgoocheld over de hoogte van de straffen. – Photo News

De Nederlanders die de Turnhoutse Kelly ruim 5 jaar geleden op gruwelijke wijze hebben ontvoerd en verkracht, krijgen in beroep allebei een celstraf van 8 jaar. Voor Ronald Van Kemenade (35) komt daar nog een terbeschikkingstelling bij. Ondanks dit arrest zal voor Kelly het leed blijven. “Ik heb schrik om later een dochter te krijgen”, vertelde ze tijdens het proces.

Kelly was 19 jaar toen ze op 1 januari 2012 in de vroege uurtjes huiswaarts wandelde. In de Patriottenstraat in Turnhout werd ze in een auto gesleurd, vastgebonden en geblinddoekt. Terwijl één ontvoerder haar verkrachtte op de achterbank, reed de andere richting Eindhoven. Daar werd ze een woning binnengeleid om vervolgens urenlang op brutale en vernederende wijze verkracht te worden door Clint Verbeek (32) en Ronald Van Kemenade (35). “Ze is door beide mannen langdurig verkracht en mishandeld. Daarna moest zij douchen en is haar vaginaal een bijtende vloeistof ingespoten om sporen te wissen. Ze is vervolgens half ontkleed en gehavend achtergelaten op een zandpad in Waalre”, schetst het gerecht in ‘ s Hertogenbosch de feiten.

Kelly moest daar op haar knieën in het slijk gaan zitten. Ze vreesde dat ze een kogel in haar hoofd zou krijgen. Dat gebeurde niet. Enkele maanden later konden Clint Verbeek en Ronald Van Kemenade worden opgepakt als verdachten. Verbeek werd in 2013 tot acht jaar cel veroordeeld. Zijn kompaan kreeg 9 jaar èn een terbeschikkingstelling. Maar beiden beweerden onschuldig te zijn en gingen in beroep. Hun advocaten vroegen ook in beroep de vrijspraak, maar het hof in ’s Hertogenbosch gaat daar niet op in. De rechters zien voldoende bewijzen van schuld: de auto die zij die bewuste avond hadden geleend van een vriend werd opgemerkt door de nummerplaatlezers in Turnhout, hun gsm-toestellen werden in Turnhout getraceerd én er werden DNA-sporen van de verdachten aangetroffen. Het DNA van Clint Verbeek werd – ondanks reiniging met een bijtend product – diep in de vagina van Kelly gevonden, het DNA-materiaal van Van Kemenade zat op haar bh.

“Het DNA van Kelly werd bovendien gevonden in de woning aan de Franse Baan in Eindhoven. Van Kemenade had toegang tot die woning en wist dat ze er ongestoord te werk konden gaan”, aldus de rechters. “En dan zijn er nog hun eigen verklaringen tegenover een vriend. Ze hadden het over een wilde nacht en ‘een Belg’ die achterin de auto had gelegen. De vriend moest de auto poetsen om sporen te wissen. Omdat de auto niet proper genoeg was volgens Van Kemenade, werd de wagen in brand gestoken.”

Strenge straf

Het openbaar ministerie had tijdens het proces in beroep celstraffen tot 12 jaar gevraagd. Het hof beperkt zich uiteindelijk tot 8 jaar cel, maar benadrukt dat dat een strenge straf is. “Bij verkrachting is de landelijke richtlijn 2 jaar. Hier is een zwaardere straf gewettigd vanwege de mate, de aard en de grofheid van het seksuele geweld tegen het jonge en ogenschijnlijk volstrekt willekeurig gekozen slachtoffer”, aldus het gerecht in ’s Hertogenbosch. “Dat heeft de persoonlijke integriteit van het slachtoffer in ernstige mate aangetast. Kelly verklaarde dat het gebeurde vooral geestelijk veel leed heeft veroorzaakt en dat zij daar nog altijd last van heeft. Aan de oudste verdachte legt het hof ook tbs met dwangverpleging op. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft en een gevaar kan zijn voor anderen.”

Clint Verbeek reageerde verbolgen na het horen van zijn straf. “Ik ben en blijf onschuldig”, brieste hij.

Getekend voor het leven

Kelly woonde de uitspraak persoonlijk bij. Ze slaakte een zucht van opluchting toen ze hoorde dat beide schuldig worden bevonden, maar leek achteraf toch ontgoocheld over de hoogte van de straf. Tijdens het proces vertelde ze hoe ze de rest van haar leven de gevolgen zal dragen.

“Als het donker is durf ik niet meer alleen buiten te komen. En ik vrees dat dat altijd zo zal blijven”, sprak ze tijdens het proces. “Als ik aan kinderen denk, ben ik bang om later een dochter te krijgen. Ik zou me nooit meer gerust zou voelen.”

BRON: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-turnhout/8-jaar-cel-voor-verkrachters-kelly-a3170860/

Zoiets draag je heel je leven bij je. De verkrachting al op zich maar ook wat de gruwelijke daden die ze met het meisje aangericht hebben. Ze spreekt hier van angst voor een kind te krijgen maar het is nog maar de vraag of ze deze op de wereld kan zetten.
Een advocaat die op dit proces de vrijspraak vraagt stel ik in vraag. En als ik het dan lees vind ik dat deze daders er eigenlijk nog goed vanaf komen.

Afbeeldingsresultaat voor gruwelijke verkrachting

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties