SOS muggenbeet: dit helpt wél tegen die jeukende bultjes


© thinkstock.

Niets dat zo deugd kan doen als ’s avonds alle ramen opengooien na die warmte van de afgelopen dagen. Het enige nadeel? Meer dan vijf minuten hebben onze zoemende zomervriendjes niet nodig om ons helemaal leeg te zuigen. Met die oervervelende jeukende muggenbeten tot gevolg. Al kan je daar gelukkig ook iets aan doen.

Voorkomen is beter dan krabben

Dus neem alvast je voorzorgen. Vliegenramen houden die muggen (en andere vervelende beestjes) buiten, en geven jou toch je nodige portie buitenlucht. Heb je geen vliegenramen en zou je ook graag afkoelen ’s avonds? Of was je van plan om een stapje in de wereld te zetten? Ook dan kan je het nodige doen. Muggen zijn niet al te dol op citrusgeuren, dus smeer jezelf van kop tot teen in met een bodycrème op basis van citrus, of kies voor een parfum met citrusaroma.

Toch een muggenbeet?

Eerlijk is eerlijk, muggen zijn behoorlijke doorzetters en vinden vaak alsnog een lekker stukje mensenvlees waar ze in kunnen prikken. Behoor jij tot de slachtoffers? Ook dan zijn er een paar dingen die je kan doen:

* Was de plek met water en zeep of gebruik wat ontsmettingsalcohol. Zo was je de laatste speekselresten van de mug weg, wat de jeuk wellicht al wat zal verminderen.

* Vervolgens kan je de huid wat kalmeren met ijs. Dat verdooft ook de zenuw die ervoor zorgt dat we dat jeukende gevoel waarnemen.

* Ook sommige huis-tuin-en-keukenmiddeltjes kunnen helpen. Zo kan je de plek inwrijven met wat citroen- of limoensap. Citroenzuur zorgt er namelijk voor dat de jeuk verzacht wordt. Ook honing of aloë vera kunnen je huid wat kalmeren.

* Is de jeuk echt te erg? Oefen dan met je nagel druk uit op de huid net rónd de muggenbeet. Dit zal de jeuk enigszins verzachten, zonder dat je de muggenbeet zelf openkrabt.

* Wat je ook doet, ga vooral niet krabben. Zo maak je de jeuk alleen maar erger, en bestaat de kans dat je de beet openkrabt, met lelijke wondjes en zelfs littekens tot gevolg.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/38/Familie/article/detail/3171130/2017/05/31/SOS-muggenbeet-dit-helpt-wel-tegen-die-jeukende-bultjes.dhtml

Via de zoekfunctie kom je nog enkele artikels tegen die je kunnen helpen tegen jeuk en muggenbeten. We kunnen er niet omheen deze dagen en dan is eigenlijk het makkelijkste om bij de hand te hebben lavendel olie en tea tree olie. Dat zal verzachten maar ook de rot beestjes weg houden. Ook wierook branden buiten helpt om gezellig in je tuin te kunnen zitten.
Maar lezers laat je niet afschrikken van deze vervelende beestjes en geniet van de warmte en het zonnetje op heel je lichaam.

http://www.beautify.nl/dit-is-waarom-muggen-jou-wel-bijten-of-juist-nooit/

Afbeeldingsresultaat voor zonnen en muggen

Afbeeldingsresultaat voor zonnen en muggen

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties