Sexting is groot probleem, waarschuwt Child Focus

  © Thinkstock.

Sexting blijft een problematische trend. Child Focus werd het voorbije jaar 128 keer geconsulteerd rond problematische sexting, zo blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2015. “Vooral op Facebook is er een groot probleem”, klinkt het. “Sexting-incidenten zijn vaak bijzonder traumatiserend voor de slachtoffers”, waarschuwt Child Focus.

Dat mensen onder elkaar seksueel getinte beelden uitwisselen, hoeft op zich geen probleem te zijn. Het wordt wél een probleem wanneer die beelden in de publieke sfeer terechtkomen. Als sexting uit de hand loopt, zijn de gevolgen soms niet te overzien. “Vandaar dat het belangrijk is de jongeren te sensibiliseren, zonder ze te culpabiliseren, maar ook de industrie te blijven betrekken”, klinkt het.BRON: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3147197/2017/05/02/Sexting-is-groot-probleem-waarschuwt-Child-Focus.dhtml

Ach een onschuldig fotootje wat pikant getint het kan toch geen kwaad. Dat is deze naar mijn vriend stuur. Nee zeker niet tot je merkt dat de foto gedeeld wordt. Dan pas wordt het een probleem. En dat probleem kan zware gevolgen hebben. Dan zeg je niet snel meer acht het is maar een onschuldig fotootje.
En we mogen niet vergeten dit doen ook volwassenen.

Afbeeldingsresultaat voor sexting

 

Afbeeldingsresultaat voor sexting

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties