Doe geen suiker, maar wel zout bij je koffie

Doe geen suiker, maar wel zout bij je koffie
Koffie drink je toch gewoon zwart of met een schepje suiker en wat melk, niet? Enkele koffiekenners en wetenschappers beweren net dat je best de suiker in je kopje vervangt door wat zout. Dat zou namelijk de bitterheid wat wegnemen.

Uit een studie die in Nature werd gepubliceerd, blijkt dat natriumionen die in zout terug te vinden zijn de bitterheid van de koffie onderdrukken en de smaak verbeteren. Zeker koffie kan soms wat bitter zijn en door de toevoeging van wat zout kun je dus de smaak wat zachter maken.

En alle gekheid op een stokje, hetzelfde blijkt ook voor wijn waar te zijn. Wijnexperten hebben al aangegeven dat het toevoegen van wat zout aan je glas de smaak van een goedkopere wijn kan maskeren.

Maar opgelet, meer dan een snuifje doe je er beter niet in. En wie gewoon houdt van de bitterheid van koffie hoeft zich hier vooral niets van aan te trekken.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20170411_02828688/doe-geen-suiker-maar-wel-zout-bij-je-koffie

Ik heb het ooit geprobeerd en vind het toch niet hetzelfde als suiker. Wat ik wel doe af en toe is bij het opzetten van koffie een snuifje zout bij de gemalen koffie doen dat neemt de bitterheid ook weg en geeft eigenlijk zo een heerlijke smaak aan je koffie.

Afbeeldingsresultaat voor koffie met zout

Afbeeldingsresultaat voor koffie met zout

AUM NAMASTEΒ BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties