Eenvoudige bloedtest ontdekt kanker nog voor er symptomen opduiken

Afbeeldingsresultaat voor bloedtest kanker

 The Telegraph, Los Angeles Times  De CancerLocator speurt naar het DNA van tumoren dat in het bloed van kankerpatiënten circuleert. Wetenschappers ontdekten dat tumoren die in verschillende lichaamsdelen opduiken elk een eigen ‘voetafdruk’ hebben die een computer kan opsporen. © getty.

Wetenschappers hebben een bloedtest ontwikkeld die kanker niet alleen detecteert maar ook vaststelt waar in het lichaam de kanker zich ontwikkelt. Die doorbraak moet artsen in staat stellen de diagnose van specifieke kankers veel vroeger te stellen, voordat signalen zoals een knobbeltje zich manifesteren.

De zogenaamde CancerLocator, ontwikkeld door de universiteit van Californië, speurt naar het DNA van tumoren dat in het bloed van kankerpatiënten circuleert. De wetenschappers ontdekten dat tumoren die in verschillende lichaamsdelen opduiken elk een eigen ‘voetafdruk’ hebben die een computer kan opsporen.

“De niet-invasieve diagnose van kanker is belangrijk omdat het de vroege vaststelling van kanker mogelijk maakt. Hoe vroeger de kanker de kanker wordt gespot, hoe groter de kans dat de patiënt de ziekte overwint”, stelt professor Jasmine Zhou, co-auteur van de nieuwe studie.

“We hebben een computertest ontwikkeld die in een eenvoudig bloedstaal kanker kan opsporen en ook het type kanker identificeert. De technologie staat nog in zijn kinderschoenen, maar de potentiële voordelen voor de patiënt zijn enorm groot”.

Van de mensen bij wie kanker wordt vastgesteld, leeft 90 procent na vijf jaar nog indien de kanker vroeg werd ontdekt. Slechts 5 tot 15 procent overleeft die vijf jaar als de kanker pas in een gevorderd stadium wordt vastgesteld.

Voor de nieuwe test bouwden de Amerikaanse vorsers een computer database die de specifieke moleculaire patronen bevat die in lichaamsweefsel opduiken wanneer er een tumor is. Ongeacht de aard van de kanker duiken sporen van DNA-schade op, andere sporen zijn specifiek gelinkt aan het type weefsel waar ze vandaan komen, zoals de longen of de lever.

De vorsers stelden ook een ‘moleculaire voetafdruk’ samen van stalen die geen kanker bevatten.

De test werd tien keer gechekt op bloedstalen van 29 leverkankerpatiënten, 12 longkankerpatiënten en 5 borstkankerpatiënten. De test wees acht op tien kankers aan en gaf een vals positief resultaat bij minder dan 1 op 100 gevallen.

Hoewel de graad van tumor-DNA in het bloed veel lager ligt in de vroege stadia van deze kankers, kon het programma toch een diagnose stellen. Het onderzoek werd gepubliceerd in het vakblad Genome Biology.

Kanker: vijf signalen die je niet mag negeren

1. Plots gewichtsverlies wanneer je niet op dieet bent
2. Bloed in je stoelgang of urine
3. Bloed ophoesten
4. Knobbel in je borst, lies, teelbal, hals of oksel
5. Onverklaarbare pijn

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/article/detail/3113400/2017/03/24/Eenvoudige-bloedtest-ontdekt-kanker-nog-voor-er-symptomen-opduiken.dhtml

Hoe sneller men erbij is hoe beter om ervan te genezen.

Afbeeldingsresultaat voor bloedtest kanker

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM