Zomeruur: zo overleef je de switch

In de nacht van zaterdag op zondag is het weer zover: we schakelen over op het zomeruur. Dat betekent automatisch dat we een uurtje minder kunnen slapen. Deze tips makende overgang net iets makkelijker.

1. Wees voorbereid

Vooral voor kinderen kan het overschakelen naar het zomeruur problematisch zijn. Probeer de allerkleinsten dus niet van het ene moment op het andere volledig over te schakelen, maar doe het in kleine stapjes. De klok mag dan wel 20 u aangeven na de switch, voor de biologische klok van de kinderen is het nog altijd maar 19u (en dus nog lang geen bedtijd). Begin daarom tijdig met het vervroegen van de bedtijd en doe dit met kleine stapjes van 10 à 15 minuten.

2. Blijf op schema

Heb je sowieso al last van een slaaptekort, dan doe je er goed aan om in de dagen voor de switch naar het zomeruur voldoende te proberen slapen. Maak een schema op voor jezelf met een vast uur om in bed te kruipen en op te staan, en hou je daar ook aan in de weken rondom de verandering. Doe het ook rustig aan met koffie en alcohol, want dit kan een invloed hebben op je slaapritme.

3. Zorg dat je voldoende zon ziet

Naast een goede nachtrust is het ook belangrijk dat je er van bij het opstaan voor zorgt dat je voldoende wordt blootgesteld aan natuurlijk zonlicht. Dit helpt enorm bij het aanpassen van je biologische klok aan het nieuwe uur. Eet je ontbijt dus dicht bij een raam of maak ’s ochtends meteen een korte wandeling.

4. Gun jezelf de tijd om aan te passen

De meesten onder ons hebben twee dagen nodig om aan te passen aan het veranderende uur. Vooral de switch naar het zomeruur, waarbij je een uur verliest, is voor velen moeilijk. Gun jezelf en je lichaam dus de tijd om aaan te pasen, en plan bijvoorbeeld geen belangrijke vergaderingen op het werk in de eerste dagen na de switch.

BRON: http://happy-spring.goedgevoel.be/happy-spring/zomeruur-zo-overleef-je-de-switch?utm_source=hln&utm_medium=integratie&utm_campaign=trafficbooster&utm_content=native-ad

Ja het komt er weer aan het zomeruur. Dan gaat de klok weer een uurtje vooruit. En hopen we met zijn alle dat het ook beter weer wordt. Zodat we toch laat in de uurtjes buiten mogen zitten en genieten van de zon.

Afbeeldingsresultaat voor zomeruur 2017

Afbeeldingsresultaat voor zomeruur 2017

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties