Zeldzame vorm van kanker gelinkt aan borstimplantaten

Borstimplantaten mogen nog steeds razend populair zijn, steeds vaker zijn er geluiden in de media te horen over de eventuele risico’s van de plastische ingreep. Uit een recent onderzoek is gebleken dat er in de Verenigde Staten negen vrouwen zijn overleden aan het gevolg van een zeldzame soort kanker. Deze kanker wordt gelinkt aan borstimplantaten…

Anaplastisch grootcellig lymfoom

De vorm van kanker, ook wel anaplastisch grootcelling lymfoom genoemd, tast het immuunsysteem aan en wordt met name aangetroffen rondom de implantaat, maar is geen vorm van borstkanker. Het kan zich in de huid of in de lymfeklieren bevinden. In het onderzoek van de Amerikaanse Food and Drug Administration staat vermeld dat zij hier al 359 gevallen over gemeld gekregen, waarvan er negen overleden zijn. Heftig!

Check check dubbel check

Uit onderzoek blijkt dat de kanker vooral voorkomt bij vrouwen waarvan de implantaten een oppervlak met structuur hebben, in plaats van een glad oppervlak. Heb je zelf implantaten? De kans is alsnog vrij klein dat je deze vorm van kanker krijgt. In de VS hebben zo’n 10 tot 11 miljoen vrouwen implantaten, en er worden maar per jaar minder dan 10 patienten met anaplastisch grootcellig lymfoom gemeld. Toch kan het geen kwaad om goed op te blijven letten. Symptomen zijn onder andere verharding, vochtophoping of een massa rond de implantaat. Raadpleeg ook de dokter als de huid rondom je implantaat gezwollen of rood is geworden.

BRON: http://www.ze.nl/artikel/243101-zeldzame-vorm-van-kanker-gelinkt-aan-borstimplantaten

Een borstvergroting gaat soms gepaard met gevaren niet alleen lekken maar ook kanker komt meer en meer op de voorgrond. Het is dan een zeldzame vorm van Non Hodgkin lymfoom. Het tast het immuunsysteem aan. Als men er snel bij bent is het goed te genezen.
Toch toch maar goed nadenken als je een borstvergroting wilt ondernemen en je ook zeker goed laten informeren.

Afbeeldingsresultaat voor anaplastisch grootcelling lymfoom silicone borsten Afbeeldingsresultaat voor anaplastisch grootcelling lymfoom silicone borsten

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties