Moe van de ander…

Ik heb het regelmatig. ’s Morgens stap ik met het juiste been uit bed en heb het gevoel dat ik heel de wereld aan kan. Op straat, tijdens het uitlaten van de hond, kom ik iemand tegen met wie ik een kort praatje maak. Na een paar minuten ga ik verder en voel mij opeens enorm moe. Hoe kan het toch dat mensen in zo’n korte tijd in staat zijn om als het ware al mijn energie op te eten?

2

Wat gebeurt er in die paar minuten dat je met een ander staat te praten? Ik heb zelfs ook wel als ik alleen al een ander zie.  Hoe komt het dat ongemerkt  mijn energie bij de ander terecht komt? Zijn het, zoals ik ergens lees, mijn onbewuste gedachten en gevoelens die aansluiten bij de onbewuste gedachten, wensen en gevoelens van de ander? Als dat het enige was en daar bij bleef, vond ik het nog niet zo erg. Het probleem is dat ik er moe van wordt.  Is het een teken dat ik tekens dit soort gesprekken niet op mijn eigen gedachten en gevoelens heeft gelet?

1

Soms geef je meer dan je terugkrijgt. Dat is niet zo erg zo lang er een balans is. Maar wat  als iemand meer van je wilt, dan je eigenlijk wilt geven. Misschien dat je daarom van dit soort gesprekken zo moe wordt.  Volgens mij heeft het er ook mee te maken dat er in je hoofd enorm veel afspeelt, maar doordat je het niet  uitspreekt, blijft ‘hangen’. Op internet kom ik heel wat sites tegen met allemaal tips, maar wat doen jullie als je weet dat de ander je veel energie kost?

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2017/03/17/moe-van-de-ander

Energievreters worden ze ook wel eens genoemd. Je staat met iemand te praten en na het gesprek voel je zo moe dat je lieven even gaat liggen. Ze nemen (on)bewust je energie weg. Meestal zijn het mensen die blijven zoeken naar bevestiging, of waar je probeert te blijven helpen maar geen vooruitgang in ziet komen. Ook kunnen het mensen zijn die maar blijven praten en waar jezelf alleen je oren voor nodig hebt maar eigenlijk niet echt begrijpt waar het allemaal over gaat. Hier kan je maar een ding aan doen. Het gesprek zo snel mogelijk en op een respectvolle manier afkappen of proberen van het gesprek te leiden zodat het toch niet te zwaar voor jezelf wordt.
Juist is het zo dat heel wat mensen eigenlijk een angst vertonen om zo iemand te stoppen of uit de weg te gaan.
En men komt ze overal tegen die graag met de energie van een ander gaan lopen.

Afbeeldingsresultaat voor moe

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties