Uitnodiging
.
Kies Tibet en help onze politici voor Tibet te kiezen!
.
Beste Bruno,

Vandaag is een historische dag voor Tibet. 58 jaar geleden werden de aspiraties naar democratie en vrijheid van het Tibetaanse volk tijdens de volksopstand in Lhasa bloedig door China onderdrukt.

In deze laatste fase van onze verkiezingscampagne kunnen we onze eigen democratie gebruiken om onze politici aan te geven dat we mensenrechten en democratie voor het Tibetaanse volk belangrijk vinden.

Iets meer dan een maand geleden ging onze campagne van start, waarin we Tweede Kamerleden hebben uitgenodigd om hun standpunten over mensenrechten en Tibet aan jullie voor te leggen. Inmiddels hebben de VVD, SP, D66 en CU gereageerd en hun standpunten kun je lezen op onze speciale website. Groen Links en SGP hebben aangegeven bezig te zijn met het formuleren van een antwoord en natuurlijk zullen wij de andere reacties met je delen, zodra die binnen zijn.

Deze actie is belangrijk. Het is belangrijk dat we vertegenwoordigd worden door politici, die zelf mensenrechten ook belangrijk vinden, ook al is dat ver weg in een land als Tibet, en ook al is dat niet altijd even gemakkelijk met een land als China.

Ook is het belangrijk dat we onze politici duidelijk laten weten dat we er zo over denken. Als wij niet in actie komen, komen zij ook niet in actie. Niet uit onwil, niet omdat ze mensenrechten of Tibet niet belangrijk vinden, maar omdat iedere dag talloze andere belangen om hun aandacht schreeuwen. Het is daarom van het grootste belang dat we onze politici bij iedere gelegenheid blijven herinneren aan de mensenrechtensituatie in Tibet.

Wij weten dat je tijd beperkt is en daarom hebben we het heel gemakkelijk gemaakt voor je: Vanaf vandaag kan je niet alleen onze ‘verkiezingspetitie’ ondertekenen, maar ook alle voor Tibet relevante Tweede Kamerleden in drie eenvoudige stappen een email sturen. 3 minuten voor Tibet. Dat lijkt me een heel goede deal!

 

BRON: privé

 

Advertenties