‘Psychiatrische patiënten zouden vaker kiezen voor therapie dan medicatie’

Mensen die professionele hulp zoeken voor psychische problemen zoals depressie of paniekstoornissen, zouden eerder akkoord gaan met therapie dan medicatie.

Patiënten zouden volgens een analyse van de American Psychological Association drie keer zo vaak hun medische behandeling weigeren of niet afmaken als daarbij medicatie in plaats van psychotherapie voorgeschreven werd.

Mensen die lijden aan depressies en sociale angststoornissen zouden twee keer zo vaak medicatie weigeren, terwijl mensen met paniekstoornissen dit drie keer zo vaak zouden doen.

Tijdens de analyse werd gekeken naar 186 onderzoeken onder 17.000 patiënten, waarvan 8 procent het aanbevolen behandelplan weigerde. Daarnaast werd onderzocht of patiënten hun voorgeschreven behandelplan afmaakten.

Volgens de onderzoekers werd tijdens de analyse niet gekeken naar de redenen waarom patiënten hun behandelplan weigerden of niet afmaakten, maar ze hebben hier wel verschillende theorieën over.

Zo zouden patiënten het gevoel kunnen hebben dat therapie, meer dan medicatie, een grondige benadering is om de complexiteit van hun psychische problemen aan te kunnen pakken. Sommige patiënten zouden ook moeilijk kunnen begrijpen hoe medicatie in de hersenen werkt en het daarom liever vermijden, aldus de onderzoekers.

Medicatie

“Medicatie zoals antidepressiva kan een heleboel mensen helpen en er zijn er genoeg die het als een snel en makkelijk hulpmiddel zien. Maar ik denk dat veel andere mensen hun problemen als te complex zien en zich zorgen maken dat medicatie alleen een tijdelijke en oppervlakkige oplossing kan zijn voor de moeilijkheden waar ze in hun leven tegenaan lopen”, zegt Roger Greenberg, professor van SUNY Upstate Medical University en co-auteur van het onderzoek.

Opvallend is dat de onderzoekers geen belangrijk verschil vonden in de weigering of acceptatie van het behandelplan bij patiënten die een combinatie van therapie of medicatie ondergingen. Volgens experts is een combinatie van deze twee vaak de meest succesvolle manier om psychische problemen te behandelen.

Zo biedt psychotherapie hulp bij factoren van buiten die de psychische toestand van patiënten kunnen verslechteren, terwijl medicatie weer helpt bij de psychologische en chemische effecten die in de hersenen optreden.

BRON: http://www.nu.nl/gezondheid/4523865/psychiatrische-patienten-zouden-vaker-kiezen-therapie-dan-medicatie.html

Er zijn zeker mensen die baad hebben of het zelfs nodig hebben medicatie. Maar men mag een ding niet vergeten het onderdrukt. Dat wil zeggen als de medicatie bijna uitgewerkt is kan men in een dip vallen dat kan gaan van emoties tot agressie aanvallen. Of zoals ze het zo mooi zeggen stemmingswisselingen.
Een therapie is ook maar een hulpmiddel. Na de therapie moet de persoon het ook proberen uit te voeren. En daar gaat het meestal mis. Het gesprek is geweest en als ze de deur dichtslagen doen ze ook niets met wat hen aangereikt is. Ook kan men heel veel bekomen met kruiden die men kan gebruiken. Dat is dan de alternatieve weg en die zeker kan helpen bij mensen die echt geen medicatie willen maar wil in therapie willen gaan.
Een goede site: http://www.depressievereniging.nl/behandeling/antidepressiva/soorten-antidepressiva/

Ook vind ik als er medicatie gegeven wordt dat de patiënt goede informatie moet krijgen. Qua gebruik maar ook als deze ermee wilt stoppen hoe dit het beste gedaan kan worden. Want meestal mag je niet zomaar ermee stoppen en moet men het afbouwen.

Afbeeldingsresultaat voor antidepressiva werking

Afbeeldingsresultaat voor antidepressiva werking

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM