De pauw; een trotse vogel met vele betekenissen…

Ik zie ze weer in winkels liggen; pauwenveren. Het vreemde is dat ik blijf twijfelen of ik ze nu wel of niet moet kopen. Los van het feit dat ik niet weet of hier speciaal dieren (pauwen) voor worden gehouden.

2

De  pauw heeft meerdere betekenissen. Zo is ze onder meer symbool van ‘vernieuwing van het leven.’  De pauw als totemdier is een trotse vogel, een versierder. Ze staat voor schoonheid, trots, wederopstanding en wijze visie (oplettendheid). Lange tijd werd de pauw in het westen gezien als ‘doder van giftige slangen’ en ‘verjager’ van demonen. In India en China wordt de pauw gezien als symbool van schoonheid, waardigheid en waakzaamheid. Zijn staart vol ogen overziet een zeer wijde omgeving. Hij verdrijft de boze krachten. Sarasvati, de gracieuze vrouw van Brahma, de vedische vruchtbaarheidsgodin van de gelijknamige rivier, godin van rijkdom, wijsheid, wetenschap en kunst, ging in het wit gekleed en bereed een pauw als rijdier. De god Indra zat op een pauwentroon.

1

Ook zijn er steeds meer mensen die er voor kiezen om een pauwenveer te laten tatoeëren. Natuurlijk geeft ieder daar zijn/haar eigen betekenis aan, maar een pauwenveer tattoo kan een symbool van bescherming tegen kwade geesten zijn, of mensen die je ‘kwaad’ willen doen. Het oog op de pauwenveer tattoo zou ook  kunnen betekenen dat je een ‘open minded’ persoon  bent en je open staat voor bijvoorbeeld nieuwe dingen die op je pad komen. Pauwenveren kunnen zowel geluk als ongeluk brengen.  Zo kan een pauwenveer bescherming bieden en staat voor onsterfelijkheid, schoonheid en waardigheid.  Als je pauwenveren gebruikt om een kamer mee te versieren brengt dat ongeluk, maar vind  je een pauwenveer  dan  brengt dat geluk. En kom je  een pauw tegen die schreeuwt, dan komt er regen

Pauwenveren en het boze oog

De Nederlandse taal zit vol met uitdrukkingen en gezegdes over ‘het oog’. Van ‘een oogje op iemand hebben’ tot aan ‘Met argus ogen bekijken.’ Veel van deze uitspraken zijn ontleend aan de Bijbel of hebben een andere mythologische achtergrond. Ogen zijn ook onlosmakelijk met spiritualiteit verbonden. Raakvlakken genoeg tussen beide werelden. Ook vind je in de meeste culturen  een ‘oog’ terug. Vaak dienen ze als amulet tegen het kwaad.

pauwenveer

Afwijkend, maar wel opvallend mooi is de pauwenveer. Dubbel omdat aan de ene kant de pauwenveer symbool staat voor geluk en aan de andere kant deze veer jaloezie zou kunnen opwekken. Waarom ongeluk?  Tijdens het versieren van je huis met pauwenveren zou je het boze oog naar binnen halen. Anderzijds zou juist deze veer je behoeden tegen ongelukken en ziektes en mensen met kwade bedoelingen. Als je het boze oog hebt, ben je  (lichamelijk) niet happy. Sommige mensen voelen zich depri en hebben voortdurend pech. Iedereen, ook niet gelovigen, kunnen door het boze oog worden getroffen.

boze oog

Het boze oog hebben, betekent letterlijk dat je een ander kwaad wilt doen door alleen al te kijken. Er zijn verschillende redenen waarom je van iemand het ‘boze’ oog kunt krijgen. Dat kan uit bewondering zijn waardoor iemand kwetsbaar wordt, maar ook uit afgunst, jaloezie en haat. In het laatste geval kan iemand zwaar worden getroffen met zelfs de dood als gevolg. Pas op met wat je wenst, want het kan ook tegen je keren. Zo komt er een moment dat je wens /gedachte begint te werken. Wanneer het zenden van een boos oog eenmaal in gang is gezet, is het proces vaak onomkeerbaar.  Je kunt ook terugkrijgen wat je hebt verdiend. Voor mij, hoe mooi ze ook zijn, liever geen pauwenveren in huis. Dan hoef ik daar ook niet over na te denken.

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2017/03/09/de-pauw-een-trotse-vogel-met-vele-betekenissen

De pauw geeft je zelfvertrouwen laat de schoonheid zien. De veer van een pauw draagt een soort oog die je kan beschermen die je kan helpen bij spirituele reizen. Het is een mooie vogel en als we ooit hem tegenkomen en hij spreid zijn vleugels zie je pas hoe mooi en beschermd deze vogel is. Als je het gaat bekijken in bepaalde negatieve vormen dan moet je uitkijken voor arrogantie van anderen of zelfs van jezelf. Ook kan het je iets laten tonen over je gevoelens en dan voornamelijk over relatie gevoelens. Het heeft dan ook te maken dat een paring van zo een vogel gepaard gaat met de mooiste taferelen. Net zoals het soms in een relatie kan gaan of bij verliefde paren. Als ze dan een pauwveer of pauw tegen komen, geniet van de komende uren.

Afbeeldingsresultaat voor pauw

Gerelateerde afbeelding

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM