10 bizarre vrouwonvriendelijke wetten wereldwijd

Het is Internationale Vrouwendag, een speciale dag waar de solidariteit tussen vrouwen centraal staat. Ook al zijn we met bil-joe-nen, als vrouw ben je nog steeds een minderheid. Ooit gehoord van deze bizarre anti-vrouwen wetten?

bizarre wetten

Wij mogen 15 maart stemmen, maar niet voor elke vrouw is stemrecht vanzelfsprekend. Voor veel vrouwen maken mishandeling, onderdrukking en aanranding onderdeel uit van het dagelijkse leven.

1. In Saudi-Arabië mogen vrouwen onder andere geen auto rijden, geen mannen buiten de familie aanraken, niet zonder mannelijke voogd de straat op en geen handen schudden. Ook is het verboden om op de telefoon van hun man te kijken. De straf hierop zijn zweepslagen of zelfs gevangenisstraf. Andersom mag een man wél ongevraagd in de telefoon van zijn vrouw koekeloeren.

2. Verkrachting is binnen het huwelijk (zolang de vrouw ouder dan 15 jaar is) in India niet strafbaar.

3. Yemen heeft al sinds 1993 (!) dezelfde wet, maar dan zonder leeftijdsgrens. Een echtgenote moet altijd toestemming geven aan haar man voor seks. Shocking als je bedenkt dat 40% van de meisjes jonger dan 15 jaar al getrouwd is.

4. Ooit van bride kidnapping gehoord? In onder andere Malta kom je ermee weg om een vrouw te ontvoeren als je daarna met haar trouwt.

5. In Nigeria mag een man geweld gebruiken om zijn vrouw te corrigeren.

6. In Kameroen en Guinee (Afrika) bepaalt de man waar hun vrouw werkt.

7. Vreemdgaan is fout, maar in Egypte mag een man zijn vrouw zelfs doden (!) als hij haar betrapt op overspel.

8. Huiselijk geweld is sinds februari 2017 geen misdrijf meer in Rusland, maar een overtreding die met een boete kan worden afbetaald.

Maar ook in het Westen heb je nog wat vreemde wetten:

9. In Florida is het illegaal voor een single (!) vrouw om op zondag te parachutespringen of te paragliden.

10. In Californië mag je als gezette vrouw niet paardrijden in een korte broek.
Wat zijn wij even blij dat we in Nederland wonen.

BRON: http://www.ze.nl/artikel/243010-10-bizarre-vrouwonvriendelijke-wetten-wereldwijd

Het is dan misschien wel vrouwendag vandaag al zou dat iedere dag zo moeten zijn. Vrouwendag of mannendag voor wat moet het bij ene dag blijven? Toch zijn er landen waar een vrouw niet zo gelukkig is en waar toch bizarre wetten tellen. Daar wordt nog steeds de vrouw aanzien als zwak geslacht of minderwaardige. Hier zijn er toch enkele opgesomd. Maar ook zoals in China mag de man een tweede vrouw in huis nemen zonder dat de eerste er een probleem over maakt, en zo zijn er nog van die landen.

Afbeeldingsresultaat voor vrouwendag

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM