Spookt het in de Ghosttunnel in Luik…

De wereld kent veel ‘enge’ plekken. Eén van die bestemmingen is Luik waar onder de grond zich een metropark bevindt. Het is zo’n bestemming waar in jaren (bijna) geen levende ziel is binnengetreden, waar mogelijk heuse geesten hun sporen hebben achtergelaten.

1

Vanaf 1963 werden in België plannen gemaakt om de verkeersproblemen op te lossen met metronetwerken in  zowel Brussel, Antwerpen, Charleroi als Luik. Plannen die niet altijd tot in detail werden uitgevoerd. In Luik werd begin jaren zeventig  is gestart met de bouw van een volwaardige metro. Het ging hier om een 750 meter lange tunnel; inclusief een station in ruwbouw. Een enkele bron heeft het zelfs over 2,5 kilometer aan tunnels in Luik. Uit geldgebrek en te hoge ambities kwam het werk stil te liggen. Deze tunnel, die zich bevindt zich te midden van een grote stad,  is één van de vele van de vele nutteloze projecten in België. De metrotunnel werd aangelegd en is vervolgens nooit in gebruik genomen, behalve door de lokale busmaatschappij als opslagplaats en reparatieplaats. Er staan talloze oude bussen en trams gestald, waarvan  enkele zeer oude exemplaren behoren tot het cultureel erfgoed van de stad.  Helaas staan ze weg te rotten in deze tunnel, die reeds ten prooi gevallen is van vandalen en dieven. Vele ruiten zijn dan ook ingeslagen.

2

Onlangs bezochten de jonge Nederlandse YouTuber Vaeltax (Gover Sweep) deze tunnel illegaal en zette een filmpje online. De twee duwen een loszittend rooster langs de Maas open en dalen zo af in het enorme bouwwerk. Al dwalend door de verduisterde tunnel hebben ze het over  ‘een creepy sfeertje’. Het zijn niet natuurlijk niet de eerste buitenstaanders die er een kijkje nemen. Al vaker wordt de plek beschreven als ‘spooky’, maar of het er daadwerkelijk spookt, is tot dusver niet bekend. Jullie ervaringen (aanvullingen) zijn welkom

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2017/03/04/spookt-het-in-de-ghosttunnel-in-luik

Het is maar hoe jezelf ergens voor openstelt of voor openstaat. Soms kom je op plaatsen waar je bepaalde gevoelens kan voelen of waar jezelf iets gewaar kan worden. Dan is het maar aan jezelf om je goed te aarde en te sluiten. Doe je dat niet dan ga je merken dat je contact kan leggen en dan is het ook weer aan jezelf van hoever ga je dit toelaten. Wees altijd op je hoede als je bepaalde plekken bezoekt en dat je soms je op voorhand moet afsluiten voor je erin begeeft.

Afbeeldingsresultaat voor geesten

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties