‘Medicijncombinatie voor behandeling agressieve borstkanker’

Het combineren van de medicijnen pertuzumab (Perjeta) en trastuzumab (Herceptin) met chemotherapie zou de kans op de terugkeer van agressieve vormen van borstkanker kunnen verkleinen. Ook de kans op overlijden na de ziekte zou door de combinatie verminderd worden.

Dat blijkt uit de Phase III Aphinity-studie, gehouden door Genentech, Breast International Group, Breast European Adjuvant Study Team en Frontier Science Foundation.

Zij vergeleken het effect van de combinatie van de twee medicijnen en chemotherapie met een behandeling van enkel Herceptin en chemotherapie. Dit gebeurde na de operatie van patiënten met HER2/neu-positieve borstkanker dat in een vroeg stadium werd ontdekt.

Belangrijk

“Deze resultaten zijn een belangrijke toevoeging aan de kennis die we hebben over de effecten van de behandeling met Perjata bij personen die HER2/neu-positieve borstkanker hebben”, zegt Sandra Horning van Roche, het concern dat de medicijnen maakt.

Dit type borstkanker is een agressieve vorm van de ziekte, die ongeveer een op de vijf mensen met borstkanker treft. De combinatie van Herceptin en chemotherapie vergroot de kans op genezing, maar een op de drie personen die hiermee wordt behandeld krijgt later opnieuw borstkanker.

BRON: http://www.nu.nl/gezondheid/4508505/medicijncombinatie-behandeling-agressieve-borstkanker.html?redirect=1

Wel erg als je dan moet lezen dat de borstkanker opnieuw komt. Dat vind ik altijd zo erg. Net zoals men zegt je bent genezen verklaard en juist daarna moet je constateren dat de ziekte terug aanwezig is. En meestal in een nog agressievere vorm dan voorheen.

Gerelateerde afbeelding

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties