Wie maak jij extra happy op Complimentendag?

Door Terre Bleue Je vrienden zijn goud waard, maar hoe vaak zég je dat ook tegen hen? 1 maart is het Complimentendag en dus jouw moment om iemand gelukkig te maken. En wij helpen je daarbij: kies je favoriet uit onze complimentenkaartjes en laat je vriend(in) stralen. Instant feelgood en gegarandeerd een superboost voor hun zelfvertrouwen!

Een complimentje geven? Zo doe je dat!  

We krijgen nog altijd het liefst een complimentje over wie we zijn, wat we doen, een kledingstuk dat ons beeldig staat,…

Doseer
Iemand overladen met complimenten werkt verstikkend en haalt je geloofwaardigheid naar beneden. Zo lijkt het al snel dat je iets van iemand wil. Doseren dus!

Méén het
Weinig zo ongemakkelijk als een compliment krijgen waarbij je voelt dat er niets oprecht aan is. Vind je dat je collega helemaal niet staat met die jurk, zwijg dan liever.

Probeer ook eens non-verbaal
Een complimentje hoeft niet altijd uitgesproken te worden. Je duim uitsteken of een geluidloze ‘wow’? Ook een subtiele aanrader als tussendoortje.

Observeer
Hoe meer je rondkijkt en luistert, hoe beter je de mensen rondom je leert kennen en dus niet ver hoeft te zoeken naar een complimentje.

Complimenteer de postbode
Je beste vriendin, je partner, een toffe collega: vermoedelijk geen opgave om hen een complimentje te geven. Maar stap eens uit je comfortzone: de juffrouw achter de kassa, je looptrainer, je schoonvader of de poetsvrouw maak je ook happy met een complimentje.

Doe het vaker!
Aanvankelijk voelt het mogelijk nog wat onwennig, maar je zal al snel merken hoe iets eenvoudigs als een gemeend complimentje voor positieve vibes zorgt.

En krijg je een complimentje?  
Wimpel het niet af… Wij vrouwen zijn kampioen in een complimentje meteen af te zwakken. ‘Deze schoenen? Ach, die heb ik al jaren…’ Waarom ongemakkelijk worden van een gemeend compliment? Toon die spontane glimlach, bedank de gever en hou het daarbij. Onderdruk de gewoonte om meteen een complimentje terug te geven.

Enjoy!
Op een gemeend complimentje mag je best trots zijn. Het is een opsteker voor wie je bent en wat je doet. Dat komt je zelfvertrouwen alleen maar ten goede. Genieten dus!

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/3092603/2017/02/28/Wie-maak-jij-vandaag-extra-happy.dhtml?strref=http%3A%2F%2Fwww.hln.be

Een complimentje geven aan iemand kan zoveel betekenen voor de persoon. Het hoeft alleen maar met het hart gedaan te worden. En het voordeel het kost je geen cent. Ook nog een voordeel je geeft de ander er een positief gevoel bij en ook bij jezelf geeft het een goed gevoel. Nu je hebt complimentjes en complimentjes. Als je tegen iemand zegt je ziet er goed uit vandaag, kan deze zeggen zag ik er gisteren dan slecht uit. Een compliment hoeft niet te gaan over het uiterlijk of kleding van iemand, maar wel naar wat deze gedaan heeft of aan het doen is.
Een compliment hoeft ook niet dag gebonden te zijn. Dat kan je iedere dag geven zelfs ieder moment.

Afbeeldingsresultaat voor complimentje

Afbeeldingsresultaat voor complimentje

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM