‘Kinderen krijgen verkeerde hulp van jeugdzorg bij gemeente’

Sinds gemeenten verantwoordelijk zijn voor jeugdzorg krijgen kinderen vaak de verkeerde hulp en moeten ze lang wachten op hulp.

Dat constateren Jeugdzorg Nederland, GGZ Nederland, gehandicaptenkoepel VGN en de orthopedagogische vereniging VOBC, meldt Trouw woensdag. De harde kritiek is samengebundeld in een manifest.

Alle vormen van jeugdhulp worden sinds 2015 geregeld door de gemeente. Zorg dichter bij het kind brengen zou preventief werken. Volgens de organisaties zijn gemeenten nu vooral bezig met bureaucratische zaken zoals controle.

Daarnaast zouden gemeenten zich niet houden aan afspraken om bij specialistische jeugdhulp regionaal samen te werken. Elke gemeente heeft nu haar eigen aanpak.

Kinderombudsman

De kritiek op de decentralisatie naar de gemeenten is eerder gehoord maar nooit zo scherp gezamenlijk verwoord, stelt het dagblad. De Kinderombudsman Margrite Kalverboer onderschrijft de kritiek.

Dinsdag sprak ze Kamerleden toe tijdens een verkiezingsdebat. Kalverboer ziet een flinke toename van het aantal crisisplaatsingen in de gesloten jeugdzorg en signaleert een toename van het aantal onder toezichtstellingen. Steeds jongere kinderen belanden in de gesloten jeugdzorg. Geld is volgens de Kinderombudsman de belangrijkste factor.

BRON: http://www.nu.nl/binnenland/4487097/kinderen-krijgen-verkeerde-hulp-van-jeugdzorg-bij-gemeente.html

Dat is echt angstaanjagend om te lezen. Dan verwacht je hulp en moet je met spijt aanvoelen dat het de verkeerde hulp is.

Afbeeldingsresultaat voor verkeerde hulpverlening

Voor wat ik deze afbeelding koos. Wel iemand die om hulp roept is vaak een gesloten boek. Je moeten hem goed kunnen openen en dan nog eens goed kunnen lezen. Als men dat met de verkeerde zorg doet sluit het boek of blijft het gesloten tot …

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties