Salmonella zou wel eens voor doorbraak kunnen zorgen in kankeronderzoek

© rv.

Zuid-Koreaanse wetenschappers hebben een genetisch aangepaste vorm van salmonella ontwikkeld die kankercellen aanvalt. Niet alleen doodt de bacterie tumoren en laat ze gezonde cellen met rust, ze geeft het immuunsysteem van ons lichaam ook een boost om tegen de slechte cellen te strijden.

Jin Hai Zheng. © LinkedIn.

Dat besluit een nieuw onderzoek, geleid door Jin Hai Zheng van de Chonnamuniversiteit. Het werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science Translational Medicine en gisteren toegelicht op de jaarlijkse meeting van de American Association for the Advancement of Science in Boston.

Voedselvergiftiging
De salmonellabacterie, die vooral bekend is omdat ze voedselvergiftiging veroorzaakt, heeft dus ook goede eigenschappen. Eerste tests op muizen zijn alvast veelbelovend: de gemodificeerde bacteriën reduceerden effectief de omvang van aanwezige darmtumoren. Ze ‘markeerden’ ook de kwaadaardige cellen, zodat het eigen immuunsysteem ze ook als slecht zag en ging aanvallen.

Niet toxisch
“De aangepaste bacteriën hadden een positief effect bij de muizen en er was geen enkele aanwijzing van toxische bijwerkingen”, aldus dokter Zheng.

Zijn ontdekking wordt toegejuicht door collega’s. “Het was al langer bekend dat bepaalde soorten bacteriën kunnen groeien in tumoren”, aldus professor Kevin Harrington, die zich specialiseert in biologische kankertherapieën aan het Instituut voor Kankeronderzoek in Londen. “Maar eerdere pogingen om bacteriën te gebruiken tegen kanker hadden beperkt succes. Dokter Zheng heeft een interessante nieuwe aanpak ontwikkeld. Zeker omdat die ook het eigen immuunsysteem inschakelt.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/3084407/2017/02/18/Salmonella-zou-wel-eens-voor-doorbraak-kunnen-zorgen-in-kankeronderzoek.dhtml

Als ik het lees kreeg ik een gevoel van angst. Salmonella inzetten tegen kanker. Als men weet dat men aan salmonella kan sterven dan moet dit toch goed opgevolgd worden. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM