Na burn-out is ook fade-out een dreiging op de werkvloer

© thinkstock.

Burn-out lijkt wel de ziekte van deze tijd te zijn, maar nu waarschuwt Mensura ook voor de fade-out. Die komt voor bij langdurig zieken die zodanig uit beeld verdwijnen en voeling met hun werk verliezen, dat ze niet meer naar hun job terugkeren. Als bedrijf genoeg contact houden met de zieke is dan ook erg belangrijk om zo’n fade-out te voorkomen.

Voor bedrijven zijn langdurig zieke werknemers een veelvoorkomend probleem. Volgens een studie van Mensura bij 200 bedrijven met meer dan 100 werknemers blijkt dat 56% van de ondervraagde bedrijven meer dan 10 medewerkers heeft die langer dan één maand thuis zitten wegens ziekte. 65% van die langdurig afwezigen is meer dan 3 maanden afwezig.

Fade-out

Wie langdurig ziek is, loopt een groter risico op een zogenaamde fade-out. Een werknemer komt dan zo lang niet werken, dat hij langzaam de voeling met zijn bedrijf en collega’s verliest en geleidelijk uit beeld verdwijnt. De drempel om terug te komen werken wordt steeds hoger, met het risico dat de werknemer niet meer terugkeert.

Contact houden met de zieke

Hoe zorg je ervoor dat een langdurig zieke niet in zo’n fade-out terecht komt? Volgens Mensura helpt het om zoveel mogelijk in contact te blijven met de zieke tijdens zijn afwezigheid. Stuur een kaartje met de collega’s en ga eens op bezoek bij de zieke werknemer thuis. Daarenboven helpt het als het de leidinggevende zelf is die contact opneemt met de afwezige, in plaats van een hr-medewerker. Komt je collega opnieuw werken na een lange periode? Zorg er als baas dan zeker voor dat je regelmatig gesprekken inplant om te polsen of de werknemer zich nog goed voelt in zijn job.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/3081377/2017/02/15/Na-burn-out-is-ook-fade-out-een-dreiging-op-de-werkvloer.dhtml

Een fade-out velen kennen het niet maar het is eigenlijk gewoon iets dat door langdurige ziekte men gaat vervreemden van het werk en de collega’s. Het werk kan in enkele maanden snel veranderen. Als men dan te lang thuis zit wegens ziekte dan kan dit een probleem geven als men terug gaat werken. Ook bij ziekte wordt je werk verdeelt onder andere collega’s of men neemt een werkkracht aan. Juist ook hier kan dan een probleem van komen als men terug aan het werk wilt. 
Spijtig genoeg staan heel weinig bedrijven stil bij een burn-out, en wat er allemaal nadien nog van kan komen. 

Afbeeldingsresultaat voor burn-out

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties