Reïncarnatie en de dood…

Volgens een psychiater is reïncarnatie mogelijk omdat bewustzijn eenvoudigweg energie is die na de dood weer in een nieuw lichaam terechtkomt. Dr. Jim Tucker interviewde 15 jaar lang kinderen die claimden te zijn gereïncarneerd. Hij bestudeerde in totaal 2500 gevallen.

1

De psychiater van de Universiteit van Virginia zegt dat reïncarnatie mogelijk is omdat bewustzijn op kwantumniveau bestaat uit energie en in het lichaam resideert.  Voor veel wetenschappers is het bewustzijn nog altijd een mysterie. Sommigen van hen claimen dat de kwantummechanica het bewustzijn in staat stelt om na de dood verder te gaan. Dr. Robert Lanza spreekt in dit opzicht van ‘biocentrisme’, een theorie dat het bewustzijn na de dood in het universum wordt vrijgelaten met behulp van subatomaire deeltjes. Dr. Tucker heeft deze theorie enigszins aangepast en zegt dat deze stroom van energie weer in een nieuw lichaam terecht kan komen. Hij vertelde aan NPR: “Sommige vooraanstaande wetenschappers zoals Max Planck hebben gezegd dat ze bewustzijn zien als iets fundamenteels waar alle materie uit voortkomt.”

2

“Dat zou betekenen dat bewustzijn niet afhankelijk is van een fysiek brein om te overleven en na de dood van het fysieke lichaam kan voortbestaan,” vervolgde hij. “In deze gevallen lijkt het erop dat een bewustzijn zich vasthecht aan een nieuw brein en vervolgens herinneringen uit een vorig leven toont,” zei hij. Tucker interviewde onder meer een jongen genaamd James Leininger. Hij was op 2-jarige leeftijd geobsedeerd door speelgoedvliegtuigjes en kreeg nachtmerries over een vliegcrash. “Hij zei dat hij piloot was geweest en was gestationeerd op een schip, de Natoma,” zei dr. Tucker. James vertelde ook dat hij was neergeschoten door de Japanners bij Iwo Jima en dat zijn vriend Jack Larsen heette. Het bleek dat het vliegdekschip de USS Natoma Bay in de Tweede Wereldoorlog was gestationeerd rond Iwo Jima.  Bij de slag om Iwo Jima was een piloot omgekomen, een jongeman genaamd James Huston. Die was precies neergestort op de plek die Leininger had aangewezen. “Net zoals in de meeste andere gevallen verdwenen deze herinneringen toen hij vijf of zes jaar oud was,” lichtte Tucker toe.

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2017/02/10/reincarnatie-en-de-dood

Men kan er zoveel over lezen of met elkaar delen die erin geloven. Want juist dat is het men moet het voor jezelf geloven. In Oosterse landen zijn ze van mening dat iedereen op zijn tijd terug keert in zowel een beter leven als een slechter. Het leven dat we vandaag de dag beleven heeft ook te maken met onze vorige levens. 
En ja, soms komt het voor de een pas geboren kind op een moment trekken vertoont en op een leeftijd dingen verteld die het kind helemaal niet kent maar wel aan iemand gekoppeld kan worden. 

Afbeeldingsresultaat voor reincarnatie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties