Het voorstadium van borstkanker wordt onderzocht

dok

Interessant voor de toekomst, want patholoog Jelle Wesseling van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam gaat onderzoek doen naar het voorstadium van borstkanker (DCIS). Het Britse Cancer Research UK en het Nederlandse KWF Kankerbestrijding hebben hem hier bijna 18 miljoen euro voor gegeven.

DCIS, of voluit ductaal carcinoom in situ, is een aandoening die bij enkele duizenden vrouwen per jaar wordt ontdekt. Bij DCIS zitten er afwijkende cellen in de melkgangetjes in de borst. Volgens Wesseling kunnen die afwijkende cellen borstkanker worden. ,,Maar we weten inmiddels dat dit vaak niet gebeurt. Soms groeien die afwijkende cellen maar heel langzaam. Bovendien kan DCIS niet uitzaaien. In veel gevallen kan DCIS daarom eigenlijk geen kwaad”, zegt de patholoog.

Op dit moment valt niet te onderscheiden bij welke vrouwen DCIS wel zal uitgroeien tot borstkanker en bij welke niet. Het onderzoek van Wesseling heeft daarom als doel het onderscheid tussen hoog risico en laag risico te bepalen ,,om veel vrouwen een onnodige en belastende behandeling te besparen”.

BRON: http://gezondheid.blog.nl/algemeen/2017/02/12/het-voorstadium-van-borstkanker-wordt-onderzocht

Het zal altijd een raadsel blijven voor wie wel en geen borstkanker krijgt. Of er een voorstadium is hopen dat ze het mogen ontdekken. Maar dan blijft men nog met de vraag zitten hoe komt het dat het bij de ene vrouw wel naar deze slepende ziekte gaat en bij de andere niet?

Afbeeldingsresultaat voor melkgangetjes in de borst

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties