De Block stuurt richtlijn omtrent antidepressiva naar huisartsen

© thinkstock.

Maggie De Block, de minister van Volksgezondheid (Open Vld), heeft vandaag een richtlijn naar de huisartsen gestuurd over hun aanpak van depressies. De minister legt de nadruk op het correct voorschrijven van antidepressiva en antipsychotica. “We slikken te veel antidepressiva. Ook als dat niet nodig is”, zegt De Block aan de kranten van Mediahuis.

Volgens de laatste cijfers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) blijkt dat in 2013 1,92 miljoen Belgen een antidepressivum kochten bij een apotheker. Om die pillenberg te verkleinen, heeft De Block een nieuwe richtlijn verstuurd naar de huisartsen. “Twee zaken zijn belangrijk. Wanneer schrijf je bij depressie medicatie voor? En wanneer verwijs je door?”, klinkt het.

Gevolgen
De bedoeling van de richtlijn is om de huisartsen te wijzen op de gevolgen van het gebruik van antidepressiva. In de richtlijn vraagt De Block ook meer aandacht voor depressie bij ouderen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3079184/2017/02/13/De-Block-stuurt-richtlijn-omtrent-antidepressiva-naar-huisartsen.dhtml

Dit vind ik zeker niet slecht dat er richtlijnen voor komen. Het wordt soms al te snel voorgeschreven, en soms kan het gewoon op een andere manier aangepakt worden. Het is belangrijk dat men de oorzaak aanpakt en dan kan je niet met een antidepressiva voor te schrijven. Al zal de persoon zich snel goed voelen, maar men vergeet dan men hier met hoogtes en dieptes te maken krijgt. En men zegt soms het is maar een onschuldig pilletje maar het onderdrukt heel veel emoties. 

Afbeeldingsresultaat voor antidepressiva

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties