Weg met de pil: deze gel is het nieuwe voorbehoedsmiddel voor de man

Afbeeldingsresultaat voor Vasalgel

Vrouwen hebben de pil, het spiraaltje, de hormoonpleister en tientallen andere manieren om aan geboortebeperking te doen. Voor mannen is het aanbod veel beperkter: er zijn condooms en er is de vasectomie, maar die laatste is meteen een erg drastische ingreep. Onderzoekers uit de Amerikaanse staat Californië hebben nu een speciale gel ontwikkeld die mannen zou toelaten om tot twee jaar lang seks te hebben zonder risico op zwangerschap.

De gel draagt de naam Vasalgel en wordt geïnjecteerd in de zaadleiders. Dat zijn de kanaaltjes waarlangs het sperma uit de teelballen ontsnapt. De gel zorgt voor een barrière die, aldus de onderzoekers, 100% garantie biedt op succes.

Een revolutie op vlak van mannelijke contraceptie, zeggen experts. Het grote voordeel in vergelijking met een ‘klassieke’ vasectomie, is immers dat deze vorm omkeerbaar is. De zaadleiders worden niet doorgesneden en de gel kan weer weggehaald worden door de zaadleider te spoelen met een speciale zoutoplossing.

Weg met de pil: deze gel is het nieuwe voorbehoedsmiddel voor de man
Foto: PARSEMUS FOUNDATION

In een recente test voorkwam de Vasalgel succesvol zwangerschap bij 16 apen voor een periode van twee jaar. “We merken dat deze methode veilig is en minder complicaties veroorzaakt dan een klassieke vasectomie”, zegt onderzoekster Catherine VandeVoort van het California National Primate Research Centre. “Vasalgel is een veelbelovend alternatief en onderzoek bij konijnen toonde aan dat het proces omkeerbaar is.”

De gel wordt ontwikkeld door de Parsemus Foundation in Berkeley, een soort vzw die onderzoek doet naar anticonceptie. Als alles volgens plan verloopt, zullen volgend jaar de eerste menselijke tests uitgevoerd worden.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20170209_02721158/weg-met-de-pil-deze-gel-is-het-nieuwe-voorbehoedsmiddel-voor-de-man

Via de link kan je een filmpje bekijken. 
Het moet nog volledig getest worden op mensen. Maar men gaat een gel inspuiten dat niet lichaamseigen is dat kan altijd problemen geven. Misschien dat ze hier toch ook eens wakker moeten van liggen. Denk voor de man dat het condoom nog het meeste gebruikt zal worden. 

Afbeeldingsresultaat voor Vasalgel

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties