INITIATIEF NEMEN ALS VROUW

Zelf het initiatief nemen als vrouw

Initiatief nemen als vrouwBen jij die ouderwetse dame die aan de rand van de dansvloer wacht tot haar prins op het witte paard haar ten dans komt vragen? En heeft dat je tot dusver maar weinig gebracht? Dan is dit artikel je op je lijf geschreven. We helpen je namelijk een handje door tips & tricks met je te delen die je helpen bij het zetten van de eerste stap. Want de vrouw van vandaag de dag, die mag toch ook gewoon op haar ‘prooi’ afstappen zodra ze deze in het vizier heeft? Precies. Neem zelf het initiatief als vrouw en pak wat je toebehoort!

Als vrouw de eerste stap zetten

Ondanks dat de tijd van ‘ten dans gevraagd worden’ zo onderhand wel definitief voorbij is, zijn er nog steeds veel vrouwen van mening dat de man het initiatief moet nemen. Zelfs op een app die symbool staat voor dating in het tweede decennium van de 21ste eeuw zoals Tinder, zie je dit fenomeen terug. Wel swipen, maar niets zeggen. Sommigen zetten het zelfs als extra tekstregel in hun omschrijving: “Rechts swipen = praten”. De man welteverstaan. Want dat is hoe het hoort toch?

Dat dit niet altijd de beste optie is moge duidelijk zijn. Sommige mannen zijn immers te verlegen om de eerste stap te zetten en anderen zijn het gewoon spuugzat om altijd maar het initiatief te moeten nemen inclusief de benodigde blauwtjes die hiermee gepaard gaan.

Waarom zou je dan als vrouw wachten op een eerste stap die misschien wel nooit genomen gaat worden? Waarom niet het heft in eigen hand nemen en zelf het initiatief nemen als de man in kwestie té leuk is om voorbij te laten gaan? Want is het het je waard dat je droomman aan je neus voorbij gaat doordat je uit traditioneel oogpunt wacht tot de man de eerste stap zet? Zonde toch? Daarom hieronder een aantal flirttips en tricks die je helpen bij het zetten van de eerste stap als vrouw zijnde.

De drie-seconden-regel

Er is een ongeschreven regel die je helpt makkelijker dingen te ondernemen die je spannend vindt. Het is de zogenaamde drie-seconden-regel. Wanneer je je oog hebt laten vallen op iemand op een datingsite, via een dating-app of gewoon in het ‘wild’ is het belangrijk om direct actie te ondernemen.

Ons brein bestaat uit verschillende delen. Zonder al te diep op de materie in te gaan kun je stellen dat we beschikken over een oer-brein en een rationeel brein. Het oer-brein handelt zonder na te denken. Dit wordt vooral geactiveerd wanneer er bijvoorbeeld acuut gevaar dreigt zoals bij een brand of bij een ongeluk. Het rationele brein daarentegen gaat nadenken. Het handelt niet instinctief. Het verzint een verhaaltje bij alle gedachten die opdoemen. “Oh, straks wijst ie me af. Wat moet ik überhaupt zeggen? Misschien is ie al wel getrouwd. Waarom doe ik mezelf dit toch in godsnaam aan?!”

Door binnen drie seconden actie te ondernemen voorkom je dat het rationele brein de kans krijgt om de situatie te gaan overdenken. Dit kan (vooral in het begin) reuze spannend zijn, maar zal na verloop van tijd zeker zijn vruchten afwerpen. Je zult minder moeite hebben om mannen aan te spreken en zult ook gemakkelijker om kunnen gaan met de verschillende reacties die je zult krijgen. Want ook als vrouw kun je rekenen op positieve, maar ook negatieve reacties. Uiteraard luisteren de drie seconden zelf niet zo nauw. Het gaat er om dat je actie onderneemt. En dan het liefst zo snel mogelijk!

Openingszinnen

Wanneer je bovenstaande tip toe gaat passen zul je met het volgende fenomeen te maken krijgen: de openingszin. Hoogstwaarschijnlijk zul je zelf al de nodige ervaring hebben met openingszinnen, maar doorgaans zullen ze vaker richting jou zijn gebruikt dan dat je ze zelf hebt toegepast.

Dit is zowel een voordeel als een nadeel. Een voordeel omdat je goed weet hoe afgezaagd sommige openingszinnen kunnen zijn. Het is echter ook een nadeel, want waarschijnlijk zul je zelf graag met de perfecte openingszin willen komen, juist omdat je al zoveel slechte openingszinnen hebt gehoord.

Weet dan dat een openingszin eigenlijk helemaal niet zo interessant is. Je houding en uitstraling zijn vaak belangrijker dan wat je precies zegt. Ga dan ook niet in de weer met ingestudeerde openingszinnen, maar richt je juist op ‘the heat of the moment’.

Heeft ie leuke kleding aan? Zeg het hem! Ruikt ie lekker als je in de buurt komt? Maak er een complimentje over. Er zijn 1001 dingen die je kunt zeggen om het gesprek te openen, maar iets wat daadwerkelijk op dat moment van toepassing is zal het meeste effect hebben. Bovendien heb je als vrouw die het initiatief neemt vaak al een voorsprong. Veel mannen verwachten dit niet en zullen aangenaam verrast zijn dat ze aangesproken worden door een vrouw als jij. De kans dat de openingszin echt goed tot ze doordringt is dan ook niet al te groot. Meestal moeten ze eerst nog even van de verbazing bijkomen en in die tussentijd is het gesprek natuurlijk allang gevorderd.

Blauwtjes lopen hoort er bij

Wanneer je als vrouw actiever wordt in het initiatief nemen, zul je ongetwijfeld een keer een blauwtje lopen. Voor de meeste vrouwen is dit nieuw terrein. Doorgaans werden er avances richting hen gemaakt en besloten zij om er in mee te gaan of niet. Wanneer jij besluit het initiatief te nemen kan het altijd een keer gebeuren dat de man in kwestie geen interesse in je heeft en jij aan het ontvangende eind van een blauwtje staat. Niets mis mee. Ook dat hoort er bij.

Probeer deze mogelijkheid van tevoren een klein beetje in te calculeren, zodat het minder hard aan komt als het een keer echt gebeurt. Je verkleint de pijn van een blauwtje door niet al te hoge verwachtingen van jou en die aantrekkelijke man te hebben. Natuurlijk is het vervelend als je afgewezen wordt, maar sta hier niet al te lang bij stil. De man in kwestie kent je immers niet en heeft geen idee wat hij allemaal misloopt door jou te laten schieten. Zijn verlies. Niet dat van jou.

BRON: https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/seksualiteit-en-relatie/initiatief-nemen-als-vrouw/

Een vrouw zal tot op zekere hoogte het initiatief durven nemen. Maar hoe het dan loopt nadien haakt ze soms af. Ze flirten graag maar als er iets van toenadering komt dan gaan ze zich gesloten opstellen. Het heeft allemaal eigenlijk te maken hoe je zelfvertrouwen is en hoe sterk je in je eigen schoenen staat. Het is mooi als een vrouw het initiatief neemt maar dan moet je ook durven doorgaan. En dat heeft niet alleen in een relatie te maken of in een café maar ook gewoon op sociaal vlak. Dat ze naar voor mag komen en laten zien wie ze is.

Afbeeldingsresultaat voor initiatief nemen als vrouw

Gerelateerde afbeelding

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Personal Plus Training

Personal training op locatie

Redheadrebel

Take the bull by the horns

The Desires of Living

De verlangens in je leven

Zebrazonderstrepen

Mamablog Zebrazonderstrepen - Alles over mini's en voor mama's, want achter iedere mini staat een sterke mama

Femke's dagboek

Een kijk op dagelijkse beslommeringen

Sil at Sea

-IETS MET MAANLICHT & ZEEZICHT-

Carpe Diem

Gewoon het leven dus...

MichielZiet.com

Dagelijkse dingen die soms meer bijzonder zijn dan je denkt

Elyzenn

Notes by Anne

Aquarius

Een klasse WordPress.com site

Groeten uit #Tienen

𝐝𝐚𝐚𝐫 𝐰𝐚𝐚𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐠𝐨𝐞𝐝 𝐢𝐬 𝐨𝐦 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐧𝐞𝐞𝐦 𝐚𝐥𝐥𝐞𝐬 𝐨𝐩 𝐝𝐞ze S𝐢𝐭𝐞 🗣

Lief Huis

Over veilig thuis zijn

Mieke Van Looy's

One Shot of Wonderness a Day

Neverendingnotes

Niksjes, Nutjes, Notities & Nieuwsgierigheden

'T is Maan

haken, breien, tuinieren, hardlopen en meer!

VanGodenEnMensen

(Nieuws) Over religie en filosofie door Paul Delfgaauw

Bewegen en nog veel meer

Bewegen kan altijd en overal

Vier elk klavertje

Omdat je leven het vieren waard is.

The Victoria Tales

"We are not interested in the possibilities of defeat. They do not exist." - Queen Victoria

ECLECT

Humanistisch Eclectisch Religieus

heyesther

create your own health and happiness

MichielZiet

Dagelijkse dingen die soms bijzonderder lijken dan je denkt.

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Hurricane Willem nu je hier bent. Welcome to the blog of Discobar Bizar, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Hurricane Willem whilst you are here!

CountingCatbirds

Juju & Journaling

Wimmeke

A grandmother is a little bit parent, a little bit teacher, and always a best friend.

Coaching De Lotus - kinder-en gezinscoaching

Vind hier het antwoord op je vragen....

Mandy van Ewijk

moeder baby ontwikkelingen & nog meer

Leven met Chronische Lyme en Co-infectie

Een ziekte die je vaak niet van de buitenkant ziet.

De tijd van uw keuzes

In uw hersenen zit een systeem, een stemmetje in uw hoofd en een tijdsbalk.

Liestoire

|| Lies Tanghe ||

Feelings With Music

A diary combined with lyrics

KoningsKrabbels | Weblog van Sandra de Koning - van de Pol

Lief, Leuk, Lachen, Leven, Lessen, Lezen, Luisteren, Langdradig, Lastig, Lanterfanten, Lef, Loslaten & Later...

GezondheidsCentrum-HealthCentre Ludwig Tummers

Full Service Para-medisch & para-psychotherapeutisch GezondheidsCentrum

Helen met Engelen

Healer. medium, auteur, kunst met een boodschap, spiritueel genezen, alternatieve geneeskunde, gezonde voedings adviezen, ziekte van Lyme begeleiding, tweelingzielen

%d bloggers liken dit: