Ohm; eeuwigheid, oneindigheid en het universum…

Het teken Ohm teken kent verschillende betekenissen. Sommige mensen beweren dat Ohm zou het eerste geluid zijn van de schepping, de adem die bij het woord hoort. Ook zou het Ohm teken staan voor een heilige lettergreep uit het hindoeïsme en boeddhisme en dan vooral uit gebeden (bron http://www.boeddha-beelden.com ).

1

Het Ohm symbool staat voor eeuwigheid, oneindigheid en het universum. Dit symbool zou als oorsprong worden gezien voor alle gebeden en mantra’s. Ook zijn er verschillende verklaringen voor het heilige symbool Ohm, De meest voor de hand liggende is dat het teken 3 staat voor de god van de schepping, de O zou staan voor de stilte en de eenheid van de goden.

De Ohm klank wordt veel gebruikt bij meditaties, constante herhaling leidt tot een diepe meditatie. De mantra die het meest wordt gebruikt is de Ohm Mani Padme Hum. Ohm omvat de essenties van lichaam, woord en geest, kan ook vertaald worden als de essentie van de verlichte vorm. Mani staat voor juweel, wat de begrippen liefde en mededogen inhoudt. Padme is de lotusbloem, de bloem van wijsheid en inzicht, de bloem die bloeit op het water en de alle dingen zo laat zien zoals ze zijn. Hum vertegenwoordigt de geest van de verlichting, met als effect het zuiveren en stabiliseren van de geest.

2

Je ziet het teken Ohm vaak in sieraden terug.  Doorgaans staat Ohm daarbij voor kracht. Als talisman helpt het Aum teken om rust en vrede te vinden. Het teken zal overal balans brengen, waar je het ook neerhangt

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2017/01/31/ohm-eeuwigheid-oneindigheid-en-het-universum

Iedereen zal zijn eigen gevoel aan het symbool geven. Het Aum ohm teken. Dat het meeste gebruikt wordt bij een meditatie en de ademhaling. De trilling komt vanuit de buik en men probeert de klank zolang mogelijk wordt aangehouden. Het is ook het universum. Het gevoel dat bij onze geboorte de eerste klank is dat eruit komt als een baby begint te huilen.
Het symbool gaat gepaard met het kruinchakra.
Maar nogmaals iedereen neemt het symbool zoals hij/zij het aanvoelt.

Afbeeldingsresultaat voor aum

Afbeeldingsresultaat voor kruin chakra

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties