Say what? Olifantenpoepkoffie is een ding

Het is zowel een vloek als een zegen: die constante drang naar vernieuwing. Het nieuwste ding? Olifantenpoepkoffie. Ja echt, je leest het goed. Het bijzondere bakkie pleur is ontwikkeld door zakenman Blake Dinkin. Niet alleen is deze koffie nogal uniek, ook mag je voor een dergelijk bakkie flink in de buidel tasten. De bonen kosten namelijk 198 dollar per zakje van 34 gram. Maar dan heb je ook wat, als we de zakenman mogen geloven.

Het klinkt een beetje vies, maar gelukkig drink je niet letterlijk de uitwerpselen van een olifant. De koffiebonen worden aan Thaise olifanten gegeven en de bonen die worden teruggevonden in hun poep, worden gebruikt om koffie van te zetten. Door de bonen aan de dieren te geven, wordt een behaalde bitterheid uit de boon gehaald waardoor je koffie een andere smaak krijgt. Zakenman Blake gaf zijn uitvinding de naam Black Ivory Coffee.

Helemaal nieuw is het idee van de zakenman overigens niet. Als je behoort tot fanatiek koffiedrinkend Nederland heb je misschien weleens gehoord van Kopi Luwak, koffie dat wordt gemaakt met koffiebonen dat door de civetkat wordt uitgepoept. De koffie verloor echter populariteit toen naar buiten kwam dat de katten niet altijd goed werden behandeld en dat ook vaak nepkoffie werd verkocht. En daar naam zakenman Blake Dinkin het over.

Ook goed om te weten: de olifanten die Blake gebruikt worden wél goed behandeld en zijn medewerkers krijgen een eerlijk minimumloon. Je kunt dus schuldvrij genieten van de Black Ivory Coffee. Tenminste, als je bankrekening het toelaat.

De gedachten alleen al. Al is het een van de duurste koffies die men drinken kan.
Afbeeldingsresultaat voor olifantenpoepkoffie
Afbeeldingsresultaat voor olifantenpoepkoffie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties