5 redenen waarom jouw comfortzone jou tegenhoudt

Als je niet bent waar je wil zijn in jouw leven, dan is dat waarschijnlijk omdat je vastzit in jouw comfortzone.Als je niet bent waar je wil zijn in jouw leven, dan is dat waarschijnlijk omdat je vastzit in jouw comfortzone.

Het is makkelijk om te doen wat je gewoon bent om te doen. En om binnen de grenzen van de minste weerstand te blijven.

Maar als je vooruitgang wil boeken in jouw leven, dan moet je losbreken uit wat je tegenhoudt.

Hier zijn 5 redenen waarom jouw comfortzone jou tegenhoudt in het leven en wat je kan doen om dat te veranderen.

1. Door geen risico’s te nemen, ontdek je nooit écht jouw ware zelf

In jouw comfortzone leven wil zeggen dat je doet wat veilig en makkelijk is: je kent het resultaat al. Als je bang bent om risico’s te nemen en iets te doen dat je beangstigt of dat een onzekere uitkomst geeft, dan kan je nooit begrijpen wie je echt bent.

We ontdekken veel over onszelf wanneer we risico’s nemen: wat we aankunnen, en wat ons drijft. En wanneer je verbinding maakt met jouw echte zelf, open je de deur naar verandering, groei, vooruitgang en inzichten die je niet binnen jouw comfortzone kan vinden.

2. Je kan niet groeien en leren terwijl je vastzit in jouw comfortzone

Je kan niet groeien als mens door het pad te volgen dat er al ligt. Leer meer over jezelf door jouw eigen weg te banen. Je ziet en ervaart dingen die je nooit zou zien en ervaren als je zou blijven bij wat comfortabel aanvoelt.

En met kennis en groei komt een verhoogd vermogen om dingen te doen in jouw leven die je nooit voor mogelijk had gehouden. Het enige wat je hoeft te doen is beginnen met jezelf een weg te banen.

3. Als je binnen jouw comfortzone blijft wanneer je moeilijkheden ervaart, dan ga je jouw levensdoelen uitstellen

Het gebeurt zo vaak: iemand komt terecht in een moeilijke situatie in zijn leven, en in plaats van die het hoofd te bieden en te overwinnen, zet die persoon een stapje terug in de comfortzone.

In zo’n moeilijke situaties in jouw leven is het nodig dat je moed toont en blijft vooruitgaan. Want jouw doelen nu uitstellen maakt ze moeilijker te realiseren op een later moment.

4. Wanneer het leven routine wordt, verlies je een deel van jezelf

Comfort voelt aangenaam en warm, maar het is een tweesnijdend zwaard. Blijf je te lang comfortabel, dan begin je verveeld, lui en zelfgenoegzaam te worden. Je verliest zelfs jouw gevoel van zinvolheid.

Routine is een deel van jouw comfortzone. Het geeft jou op dit moment voldoening, maar intussen verlies je jouw vaardigheid om iets te betekenen, om iets zinvols te scheppen in jouw leven. En daarmee doe je jezelf uiteindelijk pijn, én ook de mensen rondom jou.

5. Door de massa te volgen, loop je verloren

Het leven geeft zoveel meer voldoening wanneer je leert, groeit en verbinding maakt door jouw grootsheid te laten zien. Wanneer je binnen jouw comfortzone leeft, verdwijnt dat allemaal. Je raakt verloren in de massa.

Breek je uit die comfortzone, dan word je opgemerkt. Je bent niet langer een volger, maar een leider. Je stelt een voorbeeld voor anderen. Opportuniteiten komen op jouw pad, andere mensen raken door jou geïnspireerd en de wereld wordt een betere plek.

Jouw comfortzone is een voorspelbare plek. Dromen sterven er. Het leven verstart er.

Maak dus een keuze.

Blijf binnen jouw comfortzone en blijf hopen, wensen en dromen van een beter leven.

Of zet een stap in het onbekende en creëer jouw eigen versie van hoe jij wil dat jouw leven eruit ziet.

coach wim personal life coach business coach

Als coach help ik jou om weer meester te worden over jouw leven. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient! Neem gerust eens contact op voor meer info over coaching.

BRON: https://wimannerel.wordpress.com/2017/01/20/comfortzone-lifecoach/

Mensen durven het onbekende niet te gemoed gaan en verliezen eigenlijk een mooi stukje van het leven. Ze blijven in die zone waar ze zich veilig voelen waar ze van weten het is oke. Maar juist als men daarin blijft gaat men anderen volgen en niets uit eigen beweging doen of leren. Hoe kan je voor jezelf je grenzen verleggen door eruit te stappen en kijken wat het met je doet. Ook zijn er mensen die op zo een moment dat ze durven eruit te stappen een stukje zelfvertrouwen verliezen. Ze voelen zich niet echt veilig daaruit.
Alles heeft eigenlijk te maken met eens een risico te durven nemen in het leven of op een moment.

Afbeeldingsresultaat voor comfortzone

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties