Vergeet fitness: je gebruikt ook 38 spieren tijdens het sms’en en 657 tijdens seks

© thinkstock.

Grote kans dat minstens de helft van je vriendenkring deze maand flink wat tijd doorbrengt in de fitness. U weet wel, goed voornemens. Maar laat je nooit nog een luiaard noemen als je in de zetel zit te sms’en, want zonder dat je het weet, gebruik je veel meer spieren dan je denkt. Al is ze gebruiken natuurlijk nog niet hetzelfde als trainen.

Hoeveel spieren telt een mens? Een ogenschijnlijk simpele vraag, waar echter geen eenduidig antwoord op bestaat. Volgens sommige slimme koppen 600, anderen zeggen 800 of iets tussen die twee. De Britten achter de actie ‘#fuel657’ houden het op 657 spieren. Zij willen de bevolking er bewust van maken dat iedere spier telt en dat je die goed moet onderhouden door voldoende te bewegen.

Het is tegelijk een blijk van steun voor mensen die aan musculaire dystrofie lijden, erfelijke ziekten die de spieren aantasten. Om je spieren zo fit mogelijk te houden, moet je voldoende bewegen. Maar bij kleine alledaagse handelingen komen vanzelf al veel spieren kijken. Want rechtop blijven staan, dat doe je niet zomaar. Fysiotherapeut Mike Aunger berekende voor enkele acties hoeveel spieren ze in gang zetten. Maar hoe dan ook: geen enkele komt in de buurt van een vrijpartij, want daarbij zou geen enkele spier gespaard blijven, meent hij. Hoewel het moeilijk precies te becijferen valt, want het ene potje seks is het andere niet.

Kussen
35
Sms’en
38
Muziek beluisteren
40
Vinyasa yoga
64
De hond uitlaten
94
Lopen voor de bus
99
Dansen
133
Fietsen
155
Seks
657
Niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid spieren in het lichaam. Ze gaan er dan ook medisch vanuit dat het aantal ligt tussen 640 en 850. We moeten die als mens onderhouden en dat doen we door beweging. Zou houden we het lichaam soepel. Spijtig genoeg zullen mensen ook problemen kennen aan deze. Men noemt het dan een spierziekte. En spijtig genoeg gaan deze mensen soms door het leven met hevige pijnen of zelfs het niet meer bewegen kunnen van een lichaamsdeel.
Natuurlijk bij bepaalde bewegingen gebruiken we meer spieren dan anders. Maar je gaat je spieren er niet mee versterken.
Afbeeldingsresultaat voor hoeveel spieren heeft een mens

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties