Hoogbegaafd en ‘De gids over beelddenkende kids…’

‘De gids over beelddenkende kids’ van Sandra van Bijsterveld helpt kinderen en ouders bij het leren omgaan met de uitdagingen die hoogbegaafdheid met zich meebrengt. Kort en bondig, praktisch en nuttig. Allemaal met als doel om deze prachtige kinderen de kans te geven om op alle fronten tot bloei te komen. Het boek wordt uitgegeven door Scrivio Media.

1

Kinderen die in beelden denken, zijn creatief, invoelend, hebben een originele kijk op zaken en op het oplossen van problemen. Toch komt dit talent lang niet altijd uit de verf.  Het huidige onderwijs sluit niet aan op de leerstijl van beelddenkers. Daardoor kunnen de schoolresultaten van deze -vaak zeer intelligente- kinderen achterblijven en ligt onderpresteren op de loer.  Bovendien worstelen beelddenkers soms met andere aspecten van hun gave: hun gevoeligheid, het ‘zich anders voelen’ en prikkelgevoeligheid.  Sandra Kleipas, beelddenkcoach, geeft 80 tips waarmee ouders, leerkrachten en professionals deze talentvolle kinderen volledig tot hun recht kunnen laten komen.

2

Over de auteur

Sandra van Bijsterveld (1975) is vertaler en tekstschrijver. Naar aanleiding van de ontwikkeling van haar drie kinderen is ze zich gaan verdiepen in hoogbegaafdheid. Hierbij kreeg ze veel adviezen van Henriëtte Dekker van Smart-Ease, die hoogbegaafde kinderen helpt om thuis en op school het beste uit zichzelf te halen. Sandra`s gezin had zoveel baat bij de opgedane kennis, dat ze deze graag wil delen met gezinnen die in dezelfde situatie verkeren. Zo hoopt ze eraan bij te dragen dat zoveel mogelijk hoogbegaafde kinderen lekker in hun vel zitten. Om dit te bereiken, ontwikkelt ze verrijkingsmateriaal voor leerlingen in het basisonderwijs, schrijft ze informatieve teksten over hoogbegaafdheid en deelt ze tips op haar website http://www.Topprojecten.nl en via sociale media.

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2017/01/12/hoogbegaafd-en-de-gids-over-beelddenkende-kids

Het is zeker nooit verkeerd om er iets over te lezen, om zo misschien dingen te veranderen in het gezin. Je kan er altijd iets uithalen dat bruikbaar is. Want psychologen en psychiaters zullen het altijd op een andere manier zeggen en laten doen. Maar het belangrijkste is gewoon je kind te zien als een normaal kind en ja meer aandacht geven. Proberen in hun stukje leven binnen te komen. Als hoogbegaafde is het niet altijd makkelijk om je te verwoorden en kunnen andere middelen ingezet worden. Tekenen, kleuren en muziek kunnen soms een goede hulpmiddel zijn.

Afbeeldingsresultaat voor hoogbegaafd

http://knapadvies.nl/hoogbegaafd

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties