Uniek: Alle partijen slaan handen in elkaar tegen verkrachting

 

 

Bijna 80 zaken geseponeerd omdat het aan “het gedrag van het slachtoffer” lag

Oppositie en meerderheid trekken samen ten strijde tegen ­verkrachting. Morgen keuren alle partijen een ­resolutie goed ­waarin ze de federale ­regering concrete aanbevelingen doen om de problematiek aan te pakken.

De voorbije maanden organiseerde het ­parlement tientallen hoor­zittingen met experts, die de pijn­punten in ­onderzoek en slacht­offerhulp bloot­legden. Daaruit volgden dus ook oplossingen. De verschillende partijen pleiten ­ervoor om be­wijzen voortaan altijd aan een grondige analyse te ­onderwerpen – iets wat vandaag niet gebeurt. Het parlement stelt ook de verjaringstermijn van tien jaar in verkrachtingszaken in vraag en wil dat de argumenten voor magistraten om ­zaken te seponeren ­worden ­bijgesteld.

Geseponeerd
Het aantal verkrachtingszaken die parketten verticaal klasseren, daalt jaar na jaar. Toch werd tussen 2010 en 2015 nog altijd iets meer van de helft (50,21 procent) geseponeerd. “De magistraten moeten daarvoor een reden opgeven. Het probleem is dat er geen aparte argumenten bestaan voor verkrachtingszaken. Ze moeten dus grijpen naar algemene redenen, en dat zorgt soms voor erg bizarre klasseringen”, stellen Nele Lijnen (Open Vld) en Karin Jiroflée (sp.a) vast. “Zo werden in vijf jaar tijd bijna 20 verkrachtingszaken geseponeerd omdat het om een misdrijf ‘van relationele aard’ ging en bijna 80 zaken omdat het aan ‘het gedrag van het slachtoffer’ lag. Bijzonder stigmatiserend.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3051442/2017/01/11/Uniek-Alle-partijen-slaan-handen-in-elkaar-tegen-verkrachting.dhtml

Belangrijk is dat het slachtoffer gehoord wordt en de nodige hulp krijgt. Ook dat de dader niet ongestraft mag blijven en zelfs in therapie moet gaan. Want nu blijft het slachtoffer met angst zitten alleen al omdat ze toch weten dat de dader bijna nooit gestraft worden en ook als ze een klacht neerleggen dat deze niet serieus genomen wordt.
Gelijk wie de dader is het moet bestraft worden.

Afbeeldingsresultaat voor verkrachting

Afbeeldingsresultaat voor verkrachting

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties