Groeien met het Medicijnwiel…

Het Medicijnwiel is gebaseerd op oude kennis van de natuurvolkeren. De oorspronkelijke bewoners van Schilpaddeneiland, maar ook de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika en Siberië werkten met deze methode van heling en inzicht. Het Medicijnwiel bestaat uit 36 stenen. In het midden ligt de steen voor de Schepper/ de Scheppingskracht. Daar om heen liggen de andere stenen, elk met hun eigen betekenis. De belangrijkste zijn die voor de vier windrichtingen.

1

Het Medicijnwiel bestaat uit 36 stenen.  Deze hebben hun eigen plek en betekenis in het wiel. Het wiel kan per volk verschillen. In het midden ligt Great Spirit met daaromheen 7 stenen, de eerste is voor Moeder Aarde, dan komt vader zon, grootmoeder Maan, en de vier elementen, aarde, water, vuur en lucht. In de buitenste cirkel liggen 4 stenen van de 4 windrichtingen en 12 stenen voor ieder dierenriemteken. De stenen van de 4 windrichtingen verbinden de buitenste cirkel met de binnenste cirkel. Ieder van de 12 totemdieren op de buitenste cirkel vertegenwoordigt een specifieke kwaliteit van het leven.

2

Het wiel helpt je steeds plaats te bepalen. In welke levensfase je ook bevindt, je kunt jezelf weer terug vinden op het wiel. Op het moment dat je precies weet waar je je bevindt, wat je stemming ook is, kun je terug vinden op het wiel. Het wiel is een praktisch werktuig waarmee je zowel je dagelijks als spiritueel leven kunt begrijpen, sturen en vormgeven. Voor velen betekent het gebruik van het Medicijnwiel kans op groei. Om ervaring op te doen en daardoor wijzer te worden en te groeien. Een Medicijnwiel kan je daarbij helpen. Veel informatie komt van het net. Aanvulling is meer dan welkom.

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2017/01/10/groeien-met-het-medicijnwiel

Het medicijnwiel wordt in heel veel tradities gebruikt zelfs in het boeddhisme maar ook bij de indianen. Het belangrijkste is de kring zelf en dan nog eens de vier windrichtingen die men gaat aanbidden. De kern van het medicijnwiel is voelbaar als energie en kracht. Het wordt ook gebruikt om te mediteren en ja eens je de kring ingaat ga je merken dat er een intense kracht energie aanwezig is. Men gaat ook altijd de eerste steen in het noorden leggen zo ga je oosten, zuiden en westen. Dan kan men de vijf elementen erin gaan leggen die met ze echt te gebruiken of de bijpassende stenen ervan. Het wordt aanschouwd als het pad dat men kan bewandelen. Ook kan je het medicijnwiel gebruik om je ergens in te helpen of ook om je te beschermen als je iets gaat ondernemen. 

Gerelateerde afbeelding

Nog enkele site waar toch iets mooi uit te halen is als je ermee aan de slag wilt gaan.
http://www.triskal.nl/themas/medicijnwiel.htm
http://www.breath2freedom.com/elementen

Ik zelf gebruik het ook wel eens om een te mediteren. Maar ook om bescherming als ik iets ga ondernemen. 

Afbeeldingsresultaat voor BRUNO SHIVATJE

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties