Neem jezelf eens onder de loep…

Dit artikel is zo herkenbaar. De meeste lichamelijke klachten zijn dikwijls uitlopers van niet gevoelde, emotionele pijn. Wat we niet durven te voelen, heeft de neiging zich zodanig te kristalliseren of te verharden dat we er niet meer ‘omheen’ kunnen kijken. Wat we dan ‘ziekte’ noemen is in de meeste gevallen slechts verharde energie die te lange tijd geen aandacht heeft gekregen.

2

Ziekte is gewoonlijk de staat waarin ons lichaam verkeert als de liefdevolle zorg voor onszelf te lang wordt tegengehouden. Het lichaam moet dan ingrijpen om onze aandacht te vestigen op datgene wat emotioneel of psychisch aan de orde is. Ons lichaam kan aan de noodrem trekken en een klachtenpatroon creëren om ons als het ware te motiveren bij onszelf stil te staan. Als we de spanning steeds verder opvoeren, dan knijpen we als het ware steeds meer de energiekanalen af, waardoor er minder levenskracht de cellen kan bereiken. Er ontstaat een spanningssituatie die schreeuwt om een ventiel om te kunnen ontsnappen. Geven we ons lichaam geen uitlaatklep – door ontspanning, praten over je emoties, lichaamswerk, vergeving, enz… -, dan wordt de druk onderhuids opgevoerd. Gevoelige lichaamsorganen zullen dan het eerst reageren op deze overdruk.

Een ontsteking bijvoorbeeld is een fysiek geworden innerlijk conflict dat zich aan ons kenbaar wil maken door op een pijnlijke wijze van binnen naar buiten te drukken. Zo heeft in feite elk klachtenpatroon een emotionele of psychische boodschap of inzicht die onze relatie met onszelf (ons Ware Zelf) wil herstellen.

1

Een persoon voelde zich gevangen binnen enge en starre structuren en wilde in feite niets liever dan ‘uitbreken’. Hij wilde totaal breken met de beknellende situatie in zijn leven, maar de moed ontbrak hem om bewust definitieve stappen te ondernemen in deze richting. Op die manier bleef hij innerlijke frustratie, boosheid, weerstand en schuld opbouwen, en creëerde hij een steeds groter spanningsveld. Aangezien hij bewust alle emoties bleef onderdrukken, ging zijn onderbewustzijn (dat oneindig creatief is) op zoek naar een ‘geforceerde’ manier om het verlangde toch te verkrijgen. Op een bepaald moment verloor hij z’n evenwicht op een ladder en viel hij naar beneden en brak zijn been. Hierdoor kon hij ‘letterlijk’ niet langer ‘verder gaan’. Zijn onderbewustzijn had een manier gevonden om een beknellende situatie abrupt af te breken. Zijn lichaam demonstreerde hier wat hij bewust niet durfde loslaten…

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2017/01/08/neem-jezelf-eens-onder-de-loep

Dat is ook zo. Je lichaam zal bepaalde dingen aangeven. Alleen moet je naar je lichaam luisteren. Soms je eigen lichaam scannen kan heel veel voorkomen. Het is echt belangrijk om je lichaam te kennen. Kennen je het niet en je geeft geen aandacht aan je lichaam maak jezelf ziek. Spijtig genoeg geloven heel veel mensen dit niet, dat maakt als ze ziek zijn lopen ze gelijk naar een arts. Ze krijgen medicatie en na enkele dagen zijn ze genezen. Maar aan het symptoom wordt niet gewerkt of wordt zelfs niet gezien. Dat maakt dat je alsnog nadien ziek kan worden. Maar wanneer je lichaam kent en je voelt een pijn of je hoest kan het mogelijk zijn dat je weerstand je energie niet optimaal is. Dan is het aan jezelf om je energie op pijl te brengen. En niet te vergeten de oude remedies van vroeger zijn soms nog de beste om terug gezond te worden. Maar het duurt altijd langer.

Afbeeldingsresultaat voor ziek

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties